fbpx

EasyJet с първи полети от 3 месеца при нови мерки за безопасност

Самолетите на авиокомпанията EasyJet излязоха в небето вчера (15.06) за първи път от 30 март, тъй като британският превозвач започна да възобновява малък брой полети, предимно вътрешни.

Пътниците, които летяха с първия полет на компанията от 3 месеца между Лондон и Глазгоу, трябва да спазват новите правила да носят маски за лице. Авиокомпанията започва с минимална услуга, като лети основно по маршрути в рамките на Великобритания до градове, включително Единбург и Белфаст. Освен това възобновява някои вътрешни и международни маршрути от Франция, Швейцария, Италия и Португалия.

Докато се отварят граници в цяла Европа, надеждата за възстановяване на пътуването на домашния пазар на easyJet във Великобритания е изложена на риск от 14-дневното карантинно правило за пристигащи. EasyJet, заедно със своите съперници British Airways и Ryanair, започнаха в петък съдебни действия срещу карантинната политика на британското правителство в опит да бъде отменена.

Без приходи от няколко месеца, авиокомпаниите намаляват разходите, за да се опитат да оцелеят. EasyJet заяви, че през май планира да съкрати 4500 работни места, или 30% от работната си сила. Те казаха, че британската карантина може да доведе до още повече съкращения.

Ще бъдат въведени мерки за безопасност, за да се защитят клиентите и персонала на борда, каза EasyJet, с маски плюс подобрено почистване на самолети и без предлагане на хранителни услуги.

Авиокомпанията планира да увеличи полетите си с напредването на лятото и до август заяви, че ще лети до около 25% от маршрутите. Конкурентите от Ryanair обявиха, че планират да хвърлят 40% от капацитета си до юли.

Източник: Skift

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]