fbpx

Easyjet с нов маршрут до Бургас в програмата си за 2022 година

Нискотарифната авиокомпания easyJet добави 16 нови маршрута към своята мрежа в Обединеното кралство с полети от много британски летища до популярни плажни и градски дестинации. Компанията обяви още полети до някои от любимите дестинации на великобританците в Европа – Балеарски острови, гръцките острови, Италия, както и Турция, България и Мароко.

Авиокомпанията е основана на 18 май 1988 г. под името TEA Basel и изпълнява търговски чартърни полети от Швейцария до различни градове в Европа. През март 1998 г. 40% от акциите на TEA Basel са изкупени от британската авиокомпания Easyjet и от 1 април 1999 г. TEA Basel започва да изпълнява всичките си полети под марката easyjet, а след това е преименувана на EasyJet Switzerland. Към 2013 г. 51% от акциите на компанията принадлежат на частни инвеститори, останалите 49% принадлежат на EasyJet plc, а персоналът на компанията е 770 души.

Пакетните ваканции са достъпни за резервиране за следващото лято по всички нови маршрути чрез сайта на easyJet, с набор от множество видове почивки. Всички пакетни почивки на easyJet включват полети, настаняване, 23 кг. багаж и трансфери от и до местата за настаняване.

Али Гейуърд, мениджър на easyJet UK каза: „Радваме се да обявим още нови маршрути от Обединеното кралство за следващото лято и да предоставим на нашите клиенти още по-широка гама от фантастични плажни и градски дестинации, на които да се насладят. Ние оставаме ангажирани с укрепването на нашата ненадмината мрежа за полети на къси разстояния и предоставянето на по-достъпни и лесни връзки на нашите клиенти в Обединеното кралство, като предлагаме ниски тарифи и повече избор, когато пътуват.”

Това, което касае дестинация България е, че easyjet ще изпълнява полети от Манчестър до Бургас три пъти седмично – понеделник, петък и събота, между 27 юни и 7 октомври 2022 г., с цени, които започва от £31,99.

Междувременно от еasyjet публикуваха статистика за най-печелившите им летища за периода април 2019- март 2020 г.

rdc easyjets most profitable airports 1536x1121 1 Easyjet с нов маршрут до Бургас в програмата си за 2022 година

Големите летища за easyJet не означават непременно финансово силни летища. Берлин Тегел, Милано Малпенса, Лондон Лутън, Амстердам и Белфаст Интернешънъл – всички са в топ 10 на easyJet по места за продажба, в същото време не попаднаха в най-добрите по финансови резултати. Берлин Тегел например беше второто най-натоварено летище, но загуби около £13,6 милиона.

easyjets share of seats at its most profitable airports Easyjet с нов маршрут до Бургас в програмата си за 2022 година
Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]