fbpx

Easyjet с нов маршрут до Бургас в програмата си за 2022 година

Нискотарифната авиокомпания easyJet добави 16 нови маршрута към своята мрежа в Обединеното кралство с полети от много британски летища до популярни плажни и градски дестинации. Компанията обяви още полети до някои от любимите дестинации на великобританците в Европа – Балеарски острови, гръцките острови, Италия, както и Турция, България и Мароко.

Авиокомпанията е основана на 18 май 1988 г. под името TEA Basel и изпълнява търговски чартърни полети от Швейцария до различни градове в Европа. През март 1998 г. 40% от акциите на TEA Basel са изкупени от британската авиокомпания Easyjet и от 1 април 1999 г. TEA Basel започва да изпълнява всичките си полети под марката easyjet, а след това е преименувана на EasyJet Switzerland. Към 2013 г. 51% от акциите на компанията принадлежат на частни инвеститори, останалите 49% принадлежат на EasyJet plc, а персоналът на компанията е 770 души.

Пакетните ваканции са достъпни за резервиране за следващото лято по всички нови маршрути чрез сайта на easyJet, с набор от множество видове почивки. Всички пакетни почивки на easyJet включват полети, настаняване, 23 кг. багаж и трансфери от и до местата за настаняване.

Али Гейуърд, мениджър на easyJet UK каза: „Радваме се да обявим още нови маршрути от Обединеното кралство за следващото лято и да предоставим на нашите клиенти още по-широка гама от фантастични плажни и градски дестинации, на които да се насладят. Ние оставаме ангажирани с укрепването на нашата ненадмината мрежа за полети на къси разстояния и предоставянето на по-достъпни и лесни връзки на нашите клиенти в Обединеното кралство, като предлагаме ниски тарифи и повече избор, когато пътуват.”

Това, което касае дестинация България е, че easyjet ще изпълнява полети от Манчестър до Бургас три пъти седмично – понеделник, петък и събота, между 27 юни и 7 октомври 2022 г., с цени, които започва от £31,99.

Междувременно от еasyjet публикуваха статистика за най-печелившите им летища за периода април 2019- март 2020 г.

rdc easyjets most profitable airports 1536x1121 1 Easyjet с нов маршрут до Бургас в програмата си за 2022 година

Големите летища за easyJet не означават непременно финансово силни летища. Берлин Тегел, Милано Малпенса, Лондон Лутън, Амстердам и Белфаст Интернешънъл – всички са в топ 10 на easyJet по места за продажба, в същото време не попаднаха в най-добрите по финансови резултати. Берлин Тегел например беше второто най-натоварено летище, но загуби около £13,6 милиона.

easyjets share of seats at its most profitable airports Easyjet с нов маршрут до Бургас в програмата си за 2022 година
Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.