fbpx

Добра новина: Варна вече не е в червения списък на Германия

С решение от късно вечерта на 21 август 20202 г. института Роберт Кох премахна град Варна от списъка с рискови дестинации за Германия. За съжаление там обаче продължават да фигурират областите Добрич и Благоевград.

Това е много добра новина за туристическата индустрия в областта, като тепърва предстои да разберем дали туроператорите, които вече прекратиха пътуванията до рисковите дестинации, поради наложените забрани, ще започнат отново да летят до Варна в оставащите седмици до края на летния сезон.

Припомняме, че считано от от 7 август, Германия въведе задължителни тестове за COVID-19 за всички пристигащи в Германия от райони, определени от властите като рискови: Австралия – щата Виктория е класифицирана като рискова зона; България – областите Благоевград, Добрич, Варна са класифицирани като рискови зониРумъния – графствата Аргеш, Бихор, Бузау, Нямт, Яломита, Мехединти, Тимис са класифицирани като рискови зони.

Основание за определяне на определен район за рисков са 50 нови случаи на заразени на 100 000 жители за последните седем дни. Лица, влизащи във Федерална република Германия, които са прекарали време в рискова зона конкретен период в рамките на 14 дни преди влизането, са обект на задължителен тест за Covid-19 и може да бъде обект на карантина съгласно специфичните карантинни наредби издаден от компетентната федерална държава.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]