fbpx

Добра новина: България попадна в “зеления” списък на Румъния

На 21 май Националният комитет за извънредни ситуации (НКИС) прие решение, с което се актуализира списъкът на Румъния с държави в „зелена“, „жълта“ и „червена“ зони от гледна точка на риска, свързан с пандемията от COVID-19.

Съгласно новия списък, България вече са намира в „зелената зона“, от която влизането в Румъния е свободно – не се налага карантина и не се изисква представяне на негативен резултат от RT-PCR или други документи.

В същото време обаче връщането от Румъния в България засега продължава по правилата, които съществуват в момента, с двете облекчения в сила от месец май.

На територията на България може да се влиза след предоставяне на:

  • ваксинационен сертификат със завършен ваксинационен курс;
  • отрицателен PCR тест или антигенен тест;
  • документ за преболедуване на заболяването, не повече от 6 месеца от датата на влизане в страната.

Това е добра новина за българския туризъм в началото на летен сезон 2021. Припомняме, че румънския туроператор Travel Planner обяви, че хотели в България ще наемат румънски служители. „Няколко от най-добрите хотели в България възнамеряват да включват румънска храна и вече са наели персонал от Румъния.“ , сподели Себастиан Константинеску, генерален мениджър на компанията. Вече има няколко топ хотела, които възнамеряват да включват румънска храна и които са наели персонал от Румъния, най-вече за работа на рецепция и в ресторантите.

Междувременно Министеството на туризма вече работи активно, за да представи България като сигурна, гостоприемна дестинация, използвайки всички комуникационни канали; да осигури адекватна, точна и релевантна информация, необходима за бизнеса и институциите; да създаде условия за спокойна и сигурна среда за функциониране на бизнеса и ще постави акцент върху активна съвместна работа с българските задгранични представителства. В рамките на бюджета, с който разполага, Министерството на туризма ще извърши и надгради планираните дигитални маркетингови дейности, насочени към 18 целеви пазари, ще се фокусира върху маркетинг с нулев бюджет и дигитална кампания в социалните медии и google adds на пазари Германия, Великобритания, Полша и Румъния.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]