fbpx

Дни след трагедията: Marriott с нов изпълнителен директор

Бордът на директорите на Marriott International съобщи днес, че Антъни Капуано е назначен за главен изпълнителен директор на най-голямата хотелска верига в света и решението влиза в сила незабавно. Преди това Капуано беше председател на групата и мениджър глобално развитие, дизайн и оперативна дейност.

Бордът на директорите също обяви, че Стефани Линарц, преди това мениджър технологии и нововъзникващи бизнеси, е назначена за президент, също решение, което влиза в сила незабавно. Назначенията на Капуано и Линартц идват след неочакваната смърт на президента и главен изпълнителен директор на Marriott, Арне Сьоренсън на 15 февруари 2021 г.

Тони изигра критична роля за растежа на Marriott през последното десетилетие“, каза Бил Мариот- младши, председател на борда, Marriott International. „Той ще бъде страхотен лидер, тъй като ние продължаваме да напредваме в стратегията си за растеж, като същевременно се ориентираме в динамиката на пазара на пандемията COVID-19. Той работи изключително обмислено и прагматично с нашите собственици и общност на франчайзополучатели и винаги е бил непоколебим в осигуряването на незабравим опит на нашите гости. Тони дълбоко цени хилядите сътрудници на Marriott и знам, че той ще бъде отличен управител на нашата култура. Заедно със Стефани в ролята на президент и останалата част от нашия изключителен ръководен екип, Marriott не би могъл да бъде в по-добри ръце”, каза Бил Мариот.

“За мен е чест да бъда назначен да поема кормилото на Marriott, но това е много горчив момент“, каза Капуано. “Арне беше наставник, шампион и приятел на всеки член на сплотения му ръководен екип. Именно поради усилията на Арне сме готови да продължим напред с този преход. Заедно ще подобрим стратегията, която имаме и която е фокусирана върху възстановяване, разширяване, осигуряване на възможности за нашите сътрудници, поддържане на конструктивни отношения с нашите собственици и франчайзополучатели, осигуряване на безопасни и иновативни преживявания за нашите гости и клиенти и изграждане на стойност за нашите акционери.

Капуано започва кариерата си в Marriott през 1995 г. като част от екипа за пазарно планиране. Преминава през множество нива и отдели и през 2009 година става изпълнителен вицепрезидент и главен директор на глобалното развитие в Marriott International. По време на кариерата на Капуано, компанията увеличи своя размер от малко над 3200 хотела в началото на 2009 г. до над 7600 в края на 2020 г.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]