fbpx

Дни след трагедията: Marriott с нов изпълнителен директор

Бордът на директорите на Marriott International съобщи днес, че Антъни Капуано е назначен за главен изпълнителен директор на най-голямата хотелска верига в света и решението влиза в сила незабавно. Преди това Капуано беше председател на групата и мениджър глобално развитие, дизайн и оперативна дейност.

Бордът на директорите също обяви, че Стефани Линарц, преди това мениджър технологии и нововъзникващи бизнеси, е назначена за президент, също решение, което влиза в сила незабавно. Назначенията на Капуано и Линартц идват след неочакваната смърт на президента и главен изпълнителен директор на Marriott, Арне Сьоренсън на 15 февруари 2021 г.

Тони изигра критична роля за растежа на Marriott през последното десетилетие“, каза Бил Мариот- младши, председател на борда, Marriott International. „Той ще бъде страхотен лидер, тъй като ние продължаваме да напредваме в стратегията си за растеж, като същевременно се ориентираме в динамиката на пазара на пандемията COVID-19. Той работи изключително обмислено и прагматично с нашите собственици и общност на франчайзополучатели и винаги е бил непоколебим в осигуряването на незабравим опит на нашите гости. Тони дълбоко цени хилядите сътрудници на Marriott и знам, че той ще бъде отличен управител на нашата култура. Заедно със Стефани в ролята на президент и останалата част от нашия изключителен ръководен екип, Marriott не би могъл да бъде в по-добри ръце“, каза Бил Мариот.

„За мен е чест да бъда назначен да поема кормилото на Marriott, но това е много горчив момент„, каза Капуано. „Арне беше наставник, шампион и приятел на всеки член на сплотения му ръководен екип. Именно поради усилията на Арне сме готови да продължим напред с този преход. Заедно ще подобрим стратегията, която имаме и която е фокусирана върху възстановяване, разширяване, осигуряване на възможности за нашите сътрудници, поддържане на конструктивни отношения с нашите собственици и франчайзополучатели, осигуряване на безопасни и иновативни преживявания за нашите гости и клиенти и изграждане на стойност за нашите акционери.

Капуано започва кариерата си в Marriott през 1995 г. като част от екипа за пазарно планиране. Преминава през множество нива и отдели и през 2009 година става изпълнителен вицепрезидент и главен директор на глобалното развитие в Marriott International. По време на кариерата на Капуано, компанията увеличи своя размер от малко над 3200 хотела в началото на 2009 г. до над 7600 в края на 2020 г.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.