fbpx

Директорите на най-големите великобритански туроператори разкритикуваха остро правителството

Ръководителите на най -големите туроператори в Обединеното кралство поставиха под въпрос дали правителството наистина е изслушало притесненията им в хода на пандемията. Главните ръководители на Jet2holidays и easyJet, както и директора на TUI Великобритания се появиха за първи път заедно на панел на конференцията „Бъдеще на пътуването“ на Travel Weekly вчера и разкритикуваха правителството преди очаквания преглед на “светофарната система” за пътуване.

Андрю Флинтам, директор на великобританската част на най-големия европейски туроператор- TUI, заяви, че в хода на пандемията е имало „два вида срещи“ с правителството. Едната Флинтън определи като “преструване“, а другата “правителството обещаваше, че ще ни изслушва, но не обещават, че ще вземат мерки”

Нашите проблеми са наистина добре разбрани“, каза Флинтам. „И по някакъв начин те бяха цинично управлявани. Циникът в мен би казал, че правителството смята, че освобождаването на служителите в авиационния сектор е по -голям проблем от възстановяването на пътуванията.

Изпълнителният директор на Jet2holidays Стив Хийпи каза: „Всички ние продължихме да използваме възможността, която имаме с правителството, за да прокарваме това, което индустрията иска. Те казват, че слушат, но резултатите от това са далеч от това, което търсим.”

Той отбеляза, че има повече от 50 промени в “светофара за пътуване”, откакто системата беше въведена през май. „Невъзможно е клиентите да планират“, каза той. Хипи отбеляза, че „зимата по принцип е много популярна за градски и кратки почивки, но хората просто няма да рискуват за два или три дни, докато тази сложност остане“.

Той сравни ограниченията за пътуване с тези за масовите събития като футбол и казва, че „авиацията е демонизирана”, а в същото време самолетите са „едно от най -безопасните места, където можете да бъдете“ и че „когато клиентите ни са на почивка, те са на плажа, където има повече място, отколкото в тълпата на „Олд Трафорд“ (стадиона на Манчестър Юнайтед).

Изпълнителният директор на EasyJet Гари Уилсън каза, че Великобритания е в „прекрасна изолация от останалата част на Европа“ по отношение на възобновяване на пътуванията. Той каза, че капацитетът на easyJet на европейските пазари се „връща към нивата преди пандемията“ и призова правителството да позволи по-малко ограничителен подход към международните пътувания от Обединеното кралство. „Правителството, което ни хвърля бележки и очаква да сме благодарни за това, не е достатъчно добро“, добави той. „Те могат да продължат да не слушат, но това показва разминаването между правителството и индустрията.“

Споделете тази статия

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]