fbpx

Директорът на TUI заяви,че ще насочват немския пазар към страни с малък брой заразени, България между тях

TUI е готов да възобнови полетите си от Германия веднага след като границите се отворят отново, като почивките до Балеарските острови, Канарите, Гърция и Кипър, както и круизите по Северно море вероятно ще бъдат първи на разположение.

Изпълнителният директор Фриц Юсен каза: „Готови сме да осигурим пътувания, разбира се, не навсякъде. Все пак вярваме, че най-късно през юли ще бъдем готовим да започнем процеса на пълно възстановяване. Други туроператори и авиолинии се подготвят за същото. Преди това обаче ние ще сме готови да отидем до избрани дестинации.”

Юсен даде оценка на перспективите на TUI, тъй като отчете резултати до края на март и сподели: „Най-късно през 2022 г. ще видим пълно възстановяване на туризма. Сега имаме нулеви приходи. Не знаем кога ще се отворят пазарите. Не знаем кога ще летим или кога ще се отворят границите. Не знаем кога търсенето ще се върне. Неизвестните са твърде много, а отговорите малко.”

Но Юсен изрази и позитивизъм и каза: „Водим преговори с правителства на наши основни пазари, както и с дестинациите и се подготвяме за рестарт. Търсенето е налице.”

Той заяви,че ТUI ще се „съсредоточи върху пазарите, където броя на заразените с коронавирус е малък и каза: „Ще отворим възможно най-скоро кратки немски круизи, три или пет дни по Северно море, което винаги е популярно през лятото. Ще ограничим числата до около 1000 клиенти, така че да има много място.“

„Лично аз мисля, че скоро ще бъдат отворени границите. Хотелите и дестинациите в Балеарските острови, Канарите, Кипър, Гърция, България са готови за начало на сезона. Всичко е въпрос на вземане на решения между Германия и правителствата на дестинациите. Извън Европа възстановяването на пътуванията може да отнеме повече време.”

Той съобщи, че ТUI е запазил повече от една трета от своите резервации за това лято. Юсен каза: „Все още имаме 35% от програмата, която се продава за лято 2020 г., въпреки че обикновено бихме били на 59% сега. Така че все още е възможно да активизираме програмата през лятото, където границите са отворени.”

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]