fbpx

Директорът на TUI за бъдещето на компанията, прогнози за 2021 и продажба на бизнеси

Туристическата индустрия ще види бързо възстановяване след края на пандемията Covid-19, но също така и променящи се тенденции в търсенето, докато лидерът на пазара TUI може да разпродаде повече бизнеси, като няко от хотелите си през следващите месеци, според изпълнителния директор на компанията Фриц Юсен.

В обръщението си по време на „виртуалния“ fvw Kongress тази седмица, Юсен погледна назад към драматичните предизвикателства през 2020 г. и напред към потенциален сценарий за възстановяване през следващата година. “Туризмът е добра индустрия. Но на първо място трябва да преминем през кризата и можем да постигнем това само заедно”, подчерта той.

Шефът на TUI очерта многобройните предизвикателства, които най-голямата туристическа група в Европа трябваше да преодолее през последните месеци, не на последно място как да осигури ликвидност с фиксирани месечни разходи от 250 милиона евро и минимални приходи.

“Само държавните заеми и гаранции от 3 милиарда евро няма да бъдат достатъчни”, категоричен бе Юсен.

„Разглеждаме всякакви варианти, например, сега бихме могли да разгледаме нещата в областта на сливанията и придобиванията“, заяви той. Юсен посочи, че други бизнес единици могат да бъдат частично продадени по същия начин като Hapag-Lloyd Cruises, който е продаден на TUI Cruises, съвместното предприятие на групата с Royal Caribbean.

Юсен назова Marella, дъщерното дружество на TUI Group за круизи във Великобритания, а също и хотелиерския бизнес в този контекст. TUI Hotels & Resorts управлява повече от 400 собствени или франчайз хотели и има редица съвместни предприятия с хотелски групи, базирани на дестинации.

Гледайки напред как Covid-19 кризата може да повлияе на туризма в бъдеще, Юсен прогнозира: “Ще има различни промени, например желанията на клиентите. Нуждата от безопасност ще се увеличи.” Шефът на TUI заяви, че очаква значителен спад в почивките и пътуванията на дълги разстояния и добави: “Освен това всички резервации вероятно ще бъдат с много по-кратко предизвестие.”

По отношение на обема на резервациите, Юсен очаква нормализиране през следващата година. “В момента имаме двойно повече резервации за лятото на 2021 г., отколкото се очакваше. Дали това увеличение ще се стопи ще зависи в голяма степен от това как протичат нещата през януари и февруари”, коментира той. Планирането на капацитета за следващата година ще бъде предпазливо. “Ще планираме по-ниски нива и се надяваме да бъдем изненадани положително”, каза той.

Източник: fvw.de

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]