fbpx

Директорът на TUI: Очаквам силен летен сезон 2021, търсенето е голямо

С нарастващият процент на ваксиниране и вече разработената система за тестване, TUI съобщава, че търсенето на летни ваканции продължава да е на високо ниво. Най-голямата европейска туристическа група цитира скорошно проучване, че в момента около 70% от анкетираните искат да отидат на почивка.

„Почивките са на първо място в списъците с желания на европейците след месеците на пандемията“, казва главният изпълнителен директор на TUI Group, Фриц Юсен. “Резервациите и тенденциите на разервиране показват, че летните ваканции в Средиземно море, в Егейско море и на кораб ще бъдат възможни отново през следващите седмици.”

Според неотдавнашна анкета на NBTC Holiday Sentiment Monitor около 70% от жителите в Белгия, Франция, Германия, Холандия и Обединеното кралство искат да отидат на почивка или вече са резервирали. „Англия по-специално предлага потенциал, когато през следващите няколко седмици там се отворят и нови коридори за пътуване до Южна Европа“, твърди Юсен.

Той е сигурен, че концепциите за свобода и отговорност, тестване, ваксинация и ефективна хигиена са основата за безопасна почивка през 2021 г. “Европейските дестинации, особено Гърция, Канарите и Балеарските острови, са фаворити за топ дестинации на сезон 2021“, добавя Юсен.

В пилотен проект на TUI и Riu Hotels, заедно с правителството на Холандия, 60 000 души са се регистрирали за един ден за 180-те налични дестинации. „Това показва значимостта на почивките и очакването за връщане към нормалност и свобода за пътуване през следващите седмици“, коментират от TUI.

„Перспективите за началото на лятото на 2021 г. ме правят оптимист за туризма и за TUI“, продължава Юсен. „Те са значително по-добри, отколкото през първата година на пандемията- 2020. Учените и лекарите познават вируса по-добре, има ваксини от няколко производители, кампаниите за ваксиниране са в цяла Европа и бързите тестове вече са достъпни навсякъде”.

Освен това изпълнителният директор се позовава на непрекъснато спадащи нива на заболеваемост в ключови дестинации: „Балеарските и Канарските острови са доста под 50 нови случая на ден“. Юсен казва, че откриването на Майорка през Великденските празници с хиляди гости на TUI е показало, че и в Covid-19 ситуация са възможни безопасни и релаксиращи плажни почивки.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]