fbpx

Директорът на TUI: Очаквам силен летен сезон 2021, търсенето е голямо

С нарастващият процент на ваксиниране и вече разработената система за тестване, TUI съобщава, че търсенето на летни ваканции продължава да е на високо ниво. Най-голямата европейска туристическа група цитира скорошно проучване, че в момента около 70% от анкетираните искат да отидат на почивка.

„Почивките са на първо място в списъците с желания на европейците след месеците на пандемията“, казва главният изпълнителен директор на TUI Group, Фриц Юсен. „Резервациите и тенденциите на разервиране показват, че летните ваканции в Средиземно море, в Егейско море и на кораб ще бъдат възможни отново през следващите седмици.“

Според неотдавнашна анкета на NBTC Holiday Sentiment Monitor около 70% от жителите в Белгия, Франция, Германия, Холандия и Обединеното кралство искат да отидат на почивка или вече са резервирали. „Англия по-специално предлага потенциал, когато през следващите няколко седмици там се отворят и нови коридори за пътуване до Южна Европа“, твърди Юсен.

Той е сигурен, че концепциите за свобода и отговорност, тестване, ваксинация и ефективна хигиена са основата за безопасна почивка през 2021 г. „Европейските дестинации, особено Гърция, Канарите и Балеарските острови, са фаворити за топ дестинации на сезон 2021„, добавя Юсен.

В пилотен проект на TUI и Riu Hotels, заедно с правителството на Холандия, 60 000 души са се регистрирали за един ден за 180-те налични дестинации. „Това показва значимостта на почивките и очакването за връщане към нормалност и свобода за пътуване през следващите седмици“, коментират от TUI.

„Перспективите за началото на лятото на 2021 г. ме правят оптимист за туризма и за TUI“, продължава Юсен. „Те са значително по-добри, отколкото през първата година на пандемията- 2020. Учените и лекарите познават вируса по-добре, има ваксини от няколко производители, кампаниите за ваксиниране са в цяла Европа и бързите тестове вече са достъпни навсякъде“.

Освен това изпълнителният директор се позовава на непрекъснато спадащи нива на заболеваемост в ключови дестинации: „Балеарските и Канарските острови са доста под 50 нови случая на ден“. Юсен казва, че откриването на Майорка през Великденските празници с хиляди гости на TUI е показало, че и в Covid-19 ситуация са възможни безопасни и релаксиращи плажни почивки.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.