fbpx

Директорът на TUI Group: Пътуването в Европа това лято ще бъде възможно

Главният изпълнителен директор на най-голямата европейска туристическа компания TUI Group, Фриц Юсен заяви категорично, че „пътуването в Европа ще бъде възможно“ това лято и каза, че няма съмнение, че сертификатите за ваксинация могат да помогнат за възстановяването на сектора.

Юсен излезе с изявление, докато лидерите на ЕС обсъждат начини за рестартиране на летния туристически сезон тази година, включително потенциалното въвеждане на сертифициране за ваксини. Той коментира: „Пътуването в Европа ще бъде възможно през лятото на 2021 г. – безопасно и отговорно. Подготвяме се усилено за това в TUI. Вече сме в тясна координация с Гърция, Испания и Кипър. През следващите седмици разговорите ще бъдат разширени и за други ваканционни дестинации в западното и източното Средиземноморие.”

Директорът на TUI Group продължи: „Желанието за ваканции и екскурзии беше силно през цялата пандемия. Търсенето и резервациите се увеличават, след като правителството на Обединеното кралство представи график за прекратяване на ограниченията на Covid. Германия също се готви да рестартира и да излезе от локдауна. Ясно е, че интересът към ваканциите отново се превръща в резервации и приходи.“

“Правителствата на южноевропейските страни са разработили добри концепции за рестартиране с бързи тестове, ваксинации и единни доказателства за имунитет. Без съмнение европейският паспорт за ваксинация може да помогне за възстановяване на свободата на пътуване. С единен европейски сертификат политиците вече могат да създадат важна основа за летните пътувания. Докато не всеки може да бъде ваксиниран, бързите тестове са вторият важен градивен елемент за безопасни почивки. Те са надеждни и вече са на разположение в достатъчен брой.“

Междувременно TUI обяви, че след новината за пътната локдаун карта ще отмени всички почивки и пътувания от Великобритания до 16 май. Борис Джонсън представи пътната карта по-рано тази седмица, според която пътуванията в чужбина могат да бъдат възобновени от 17 май.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]