fbpx

Директорът на TUI Group: Летен сезон 2021 започва от месец юни

Изпълнителният директор на TUI Group, Фриц Юсен заяви, че е оптимист за предстоящия летен сезон, особено ако властите на европейските страни се вслушат в призивите на туристическата индустрия и намалят разходите за тестване на туристи. Според него туроператорът вече е приел 2,8 милиона резервации за летния сезон.

Ключовият период за нас от месец юни нататък, така че всичко, което се случва в момента, не е толкова важно. Голямата част от приходите очакваме да бъдат регистрирани в тримесечието, започващо през юли“, каза Фриц Юсен пред BBC. „Броят на ваксинациите във Великобритания, САЩ и надяваме се в Европа, ни дава увереност, че лятото ще бъде на прилично ниво.“

Юсен също така добави, че очаква да достигне до 75% от стандартното лятно натоварване, започвайки през юли. В същото време TUI очаква, че някои страни ще отворят границите си само за ваксинирани туристи. Според Юсен обаче PCR тестовете на граничните пунктове ще бъдат също толкова ефективни за спиране на разпространението на вируса, но разходите за тестване трябва да бъдат значително намалени. Сега тестът за коронавирус на европейските летища струва от 50 евро.

„Всички медицински съвети, които получаваме като компания, показват, че съществуващите ваксини могат да се справят с настоящите щамове. Дори ако всички ваксини не са еднакво ефективни, това е много по-добре от липсата на никаква ваксинация “, коментира Юсен.

Ръководителят на TUI говори и за финансовото състояние на туристическия холдинг, който привлече допълнителни инвестиции от 400 милиона евро в началото на април. В момента основен кредитор е германското правителство, под чиито гаранции групата е получила около 5 милиарда евро. Тези пари успяха да подкрепят операциите на TUI през период, когато всички граници бяха затворени и глобалният туристически пазар на практика престана да съществува. “Германия се притече на помощ по време на голяма несигурност, когато фирмата се бореше да оцелее и не успя да събере пари от частни инвеститори”, каза Юсен.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]