fbpx

Директорът на TUI Group: Има огромно задържано търсене и увеличени спестявания за пътуване

Изпълнителният директор на TUI Group, Фриц Юсен заяви, че Covid мерките за карантина са „токсични“ за туристическата индустрия и призова за увеличаване на програмите за ваксинация, за да се подпомогне туризмът.

В изказване нa срещата на върха на Световния съвет за пътувания и туризъм в Мексико, Фриц Юсен заяви, че карантината за пристигащи е голям проблем, тъй като отказва туристите от плановете им и понижава доверието в индустрията.

Тестването и ваксинациите обаче са важни фактори за повишаване на доверието на потребителите, обясни главният изпълнителен директор на най-голямата туристическа компания в Европа. Миналата година TUI Group закара над 2,5 милиона потребители на почивка – около 10% от нормалните си сезои, но честотата на заболели с Covid-19 беше само 1 човек на 100 000 население.

В дискусията по време на събитието стана ясно, че разходите на пътуващите в Европа са намалели с повече от 60% през 2020 г., а приносът на пътуванията и туризма към БВП е спаднал с почти 50% на целия континент. Юсен приветства финансовата подкрепа от правителствата, но каза, че фокусът сега трябва да бъде върху увеличаването на нивата на ваксинация.

Той каза, че решението на Гърция да разреши влизането в страна на ваксинирани туристи е „умен ход“, тъй като почиващите ще отидат в дестинации, които могат да посетят. „Хората са опортюнисти. Ако е възможно да отидат, те ще отидат “, каза Юсен. Ръководителят на TUI обаче призова за по-голяма последователност в правилата за пътуване, като заяви, че британските летовници изглежда ще имат право да почиват в Гърция, но след завръщането си у дома може да се наложи да влязат в карантина, ако дестинацията е определена като рискова по новата “светофарна” система за пътуване на Великобритания.

Той определи Обединеното кралство като „световен шампион“, заедно с Израел, за напредъка на страната във ваксинирането на гражданите. Юсен каза, че има „огромно“ задържано търсене и домакинствата са увеличили спестяванията си след една година, в която не пътуват.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]