fbpx

Директорът на TUI Group: Фокусирани сме върху няколко дестинации- Гърция, Испания, Кипър

TUI Group удължи съществуващите си кредитни линии до лятото на 2024 г. Това дава на туроператора повече време и гъвкавост и укрепва най-голямата туристическа компания в света в пазарна среда, все още засегната от ограниченията на Covid-19.

TUI се договори с 19-те частни банки и KfW да удължи матуритета на кредитната линия на обща стойност 4,7 милиарда евро с две години до лятото на 2024 г. Групата подчертава, че нейната “цел остава бързото изплащане на държавните заеми веднага щом може да се пътува отново по стабилен начин до повече дестинации и успешното възобновяване на туризма продължава по устойчив начин”. Според TUI „търсенето и интересът към пътуванията остават на удовлетворително високи нива в Европа и на международните пазари на TUI“.

„Ваксинациите продължават да са ключът към повече свобода за всички, а също и за пътуване“, подчерта главният изпълнителен директор Фриц Юсен пред fvw. Той уточнява, че – след добър старт – летният бизнес в момента е фокусиран върху няколко дестинации като Гърция, Испания и Кипър, вътрешен туризъм и круизи, както и основните марки хотели и клубове на TUI Group – Riu, TUI Blue и Robinson.

„TUI се връща към пътя на растеж“, убеден е Юсен. “Ние сме добре позиционирани с нашите туроператори, хотелиерски и круизни марки и ще бъдем по-ефективни и дигитални след кризата.” Според изпълнителния директор удължаването на кредитните линии показва, че “банките подкрепят нашата стратегия, нашия път на трансформация и виждат силните страни на TUI след Covid кризата.

Кредитът на TUI Group понастоящем възлиза на 4,8 милиарда евро. Около 105 милиона евро от тях не отговарят на условията за удължаване поради Brexit, тъй като са издадени от британски банки. По този начин двугодишното удължаване достига до около 4,7 милиарда евро.

Междувременно вчера TUI обяви, че отменя полетите и почивките до Бургас до 8 август и Варна до края на месец октомври, което елиминира шансовете българските курорти да посрещнат туристи от Великобритания втори летен туристически сезон подред.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]