fbpx

Директорът на TUI Германия напуска групата

Марек Андрижак, ръководител на TUI Германия и Централна Европа, ще се оттегли от най-голямата туристическа група в Европа по свое собствено желание, оставяйки лидера на германския пазар да работи по нова структура за управление. TUI Group и роденият в Полша мениджър са “в дискусии относно прекратяването на договора му като управляващ директор на TUI Германия, който изтича през 2022 г.“, информира членът на борда, Дейвид Бърлинг пред fvw

Fvw информира, че Андрижак е искал да прекрати настоящия си договор, но е готов да остане за още известно време, докато бъде определен заместника му. Бърлинг, който отговаря за европейските пазари, подчерта: “Марек ще продължи да изпълнява договора си и ще продължи напред с оперативния рестарт на Централния регион с цялата си енергия”

Британският изпълнителен директор продължи: „Бих искал да сформирам новото ръководство в близко бъдеще и по този начин да създам яснота за германския екип за управление, персонала на TUI Германия, както и нашите партньори“. Бърлинг подчерта, че европейските туроператори на TUI са си сътрудничили тясно по време на кризата.

Много беше постигнато, включително успешното рестартиране на сезон 2021. Ще продължим да работим върху себе си, да изслушваме и укрепваме диалога с клиенти и партньори. TUI Германия е в отлична позиция да излезе силно от тази криза. Благодаря на Марек и екипа за това постижение“, продължи той.

Андрижак е главен изпълнителен директор на TUI Централна Европа от юли 2017 г., отговорен за пазарите – Германия, Австрия, Швейцария, Полша и Италия, а също така е и ръководител на TUI Германия. Той е главен оперативен директор от началото на 2017 г. Нестандартният 48-годишен мениджър, който обикновено се появява в публичното пространство с дънки и пуловер, е прекарал цялата си кариера до момента в TUI Group. Първо работи за TUI в Германия, а след това поема поста главен изпълнителен директор в Полша през 2009 г., преди да се върне в Германия през 2016 г.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.