fbpx

Директорът на TUI Германия: Има голям ръст на продажбите и по-дълги средни престои

TUI наблюдава силен ръст на продажбите в Германия за много дестинации, като много клиенти, които “изгладнели” за слънцето, очевидно са готови да похарчат значително повече за лятната си ваканция тази година, тъй като ограниченията на пандемията се облекчават и международните пътувания стартират отново.

“Състезанието за наваксване на летните ваканции е изцяло в ход и потребителското настроение за пътуване изглежда се увеличава от ден на ден,” каза генералният директор на TUI Германия, Марек Андризак пред журналисти тази седмица. „Търсенето нараства значително, тъй като пътуването става по-лесно.“

Той продължи: “Имахме силни седмици за резервации, които през май дори достигнаха нивото от същите седмици на 2019 г. Най-популярните ваканционни дестинации дори имат двуцифрено увеличение на процента.”

По отношение на тенденциите в продажбите, търсенето очевидно нараства за пакетни почивки, които в момента представляват около 70% от всички продадени пътувания, коментира шефът на TUI Германия. Освен това средната цена за почивка също е по-висока. „Нашите клиенти харчат около 25% повече за почивката си, отколкото през 2019 г.“, посочи той. “Записват се и по-дълги пътувания. Вместо 8-10 дни, средния престой е нараснал до 10-14 дни. Освен това се търсят по-модерни места за настаняване, с по-атрактивни хотели, по-високи категории, по-големи стаи с изглед към морето и допълнителни възможности за кетъринг, които се оказват популярни, добави Андризак. Около половината от клиентите на TUI резервират почивки с гъвкави възможности за анулиране.

Що се отнася до дестинациите, клиентите на TUI избират утвърдени топ дестинации за ваканциите си това лято. Майорка, Крит, турската Ривиера, Родос, Кос, Фуертевентура, Гран Канария, Тенерифе, Мекленбург-Предна Померания (на брега на Балтийско море в Германия) и Ибиса са първите десет по отношение на резервациите до момента.

В отговор на прогресиращото търсене, TUI добавя повече полети и увеличава хотелския капацитет в много популярни дестинации. TUIfly, който ще експлоатира 22 самолета това лято, ще има ежедневни полети до Майорка, с общо 210 000 места за юли и август. Ще има 70 седмични полета до Канарските острови с 235 000 места за двата месеца и 50 седмични полета до Гърция с общо 450 000 места.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]