fbpx

Директорът на Solvex: Авиокомпания “Россия” стартира полети до Варна от 8 август

Авиокомпания “Россияобяви възобновяване на директните редовни полети до Варна (България). Първият полет ще се проведе в неделя, 8 август. Полетите ще се изпълняват два пъти седмично във вторник и неделя на самолети Airbus A319-100 (120 места в икономична класа и 8 в бизнес). Във вторник полетът ще излита от Пулково в 09:00 и ще пристига във Варна в 12:25. В неделя самолетите от Пулково ще заминават в 10:00 и ще пристигат във Варна в 13:25. Обратните полети излитат от Варна в 14:40 и се връщат в 18:00, съобщиха от пресслужбата на превозвача.

“Россия” вече изпълнява четири полета седмично до Бургас от Санкт Петербург.

„Реалното разширяване на въздушния трафик с България ще има ефект в средносрочен план, както и при планирането на зимния сезон. За летните програми за 2021 г. обаче решението за нови полети е взето твърде късно, а за летния сезон няма да е от особено значение за България на руския пазар”, казва Димитър Цонев, изпълнителен директор на туроператора Solvex.

„Въпреки факта, че резервациите за пътуване сега се правят предимно 2-3 седмици преди заминаването, решението къде да отиде и на кои дати все още се взема по-дълго от страна на пътуващите“, продължи Цонев. “Освен това имаше ситуация на несигурност с влизането в България през юли: първо беше разрешен свободен вход на ваксинирани руснаци, след това, поради увеличаването на честотата в Русия, PCR тестовете бяха задължителни за всички, а в края на юли те отново бяха отменени. Честите промени на правилата не увеличават търсенето в нито една страна. Освен това новината за отварянето на Египет, Турция и активната преориентация на руските туристи към вътрешния пазар оказаха натиск върху българския пазар. Освен това не можем да не признаем обективни икономически фактори: спадът на рублата спрямо еврото, довел до значително увеличение на разходите за почивка в България, както и общо намаляване на потребителското търсене в Русия.”

“Освен това несигурността със стартирането на полетите и ограниченията в Русия също не позволяват на туристическия бизнес да планира адекватно работата на руския пазар. В курортите на България около 70% от хотелите са отворени отново тази година и повечето от тях нямат проблеми със заетостта, тъй като основните туристически пазари в ЕС вече са отворени, а българите тази година почиват предимно в родината си.”

„През юни, когато хотелите току -що започнаха да се отварят, те предложиха значителна отстъпка за резервации – до 30%, но тези отстъпки бързо приключиха и сега хотелите почти се върнаха на цените преди кризата“, завърши директора на Solvex.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]