fbpx

Директорът на Solvex: Авиокомпания “Россия” стартира полети до Варна от 8 август

Авиокомпания “Россияобяви възобновяване на директните редовни полети до Варна (България). Първият полет ще се проведе в неделя, 8 август. Полетите ще се изпълняват два пъти седмично във вторник и неделя на самолети Airbus A319-100 (120 места в икономична класа и 8 в бизнес). Във вторник полетът ще излита от Пулково в 09:00 и ще пристига във Варна в 12:25. В неделя самолетите от Пулково ще заминават в 10:00 и ще пристигат във Варна в 13:25. Обратните полети излитат от Варна в 14:40 и се връщат в 18:00, съобщиха от пресслужбата на превозвача.

“Россия” вече изпълнява четири полета седмично до Бургас от Санкт Петербург.

„Реалното разширяване на въздушния трафик с България ще има ефект в средносрочен план, както и при планирането на зимния сезон. За летните програми за 2021 г. обаче решението за нови полети е взето твърде късно, а за летния сезон няма да е от особено значение за България на руския пазар”, казва Димитър Цонев, изпълнителен директор на туроператора Solvex.

„Въпреки факта, че резервациите за пътуване сега се правят предимно 2-3 седмици преди заминаването, решението къде да отиде и на кои дати все още се взема по-дълго от страна на пътуващите“, продължи Цонев. “Освен това имаше ситуация на несигурност с влизането в България през юли: първо беше разрешен свободен вход на ваксинирани руснаци, след това, поради увеличаването на честотата в Русия, PCR тестовете бяха задължителни за всички, а в края на юли те отново бяха отменени. Честите промени на правилата не увеличават търсенето в нито една страна. Освен това новината за отварянето на Египет, Турция и активната преориентация на руските туристи към вътрешния пазар оказаха натиск върху българския пазар. Освен това не можем да не признаем обективни икономически фактори: спадът на рублата спрямо еврото, довел до значително увеличение на разходите за почивка в България, както и общо намаляване на потребителското търсене в Русия.”

“Освен това несигурността със стартирането на полетите и ограниченията в Русия също не позволяват на туристическия бизнес да планира адекватно работата на руския пазар. В курортите на България около 70% от хотелите са отворени отново тази година и повечето от тях нямат проблеми със заетостта, тъй като основните туристически пазари в ЕС вече са отворени, а българите тази година почиват предимно в родината си.”

„През юни, когато хотелите току -що започнаха да се отварят, те предложиха значителна отстъпка за резервации – до 30%, но тези отстъпки бързо приключиха и сега хотелите почти се върнаха на цените преди кризата“, завърши директора на Solvex.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.