fbpx

Директорът на румънския туроператор Travel Planner: Пътувайте с личен автомобил и изберете България за лятната си почивка

Себастиан Константинеску, изпълнителен директор и основател на румънската туристическа компания Travel Planner, казва, че тази година се очертава да бъде добра, но връщането на туризма ще бъде тясно свързано с развитието на пандемията. Туристите обаче резервират почивките си за това лято още от декември, което не е типично за румънския пазар. Travel Planner продава и рекламира особено активно дестинация България и записаха много добри резултати през сезон 2020, на фона на общата криза.

„Тази година започва добре с информацията, с която разполагаме към момента, но е прекалено рано да правим прибързани заключение, тъй като началото на миналата година също беше обещаващо и след това дойде пандемията. В края на 2020 година, след 15 декември, светът започна да се връща бавно към ранните резервации. Разбира се, цифрите не могат да се сравняват с предишни години, но има сигнали, туристите правят резервации за лятото на тази година. Нещата бавно започват да избледняват и има признаци на възстановяване“, каза в интервю за ZF Себастиан Константинеску.

“Коронавирусът все още съществува, но това не означава, че не можем да се наслаждаваме на лятото и почивката безопасно. Единственото условие е стриктно да се спазват мерките за безопасност, социално дистанциране и хигиена. Ако 2020 г. беше годината на несигурността при пътуване, за 2021 г. имаме големи надежди. Защо? Тъй като вече имаме история, знаем как да се предпазим и защото искаме отново да изпитаме емоцията от избора на почивка.”, подчертава румънския туроператор.

„Вероятно специалните оферти ще бъдат запазени, но основното предимство е, че туристите могат да избират своята почивка на изгодна цена, с малък аванс. Очакваме интересът към почивките да се увеличи, особено след ваксината. Освен това се е увеличило желанието на хората да пътуват. Като цяло мисля, че качеството на услугите в местата за настаняване е намаляло. Нормално е за този период, като се има предвид, че хотелиерите са загубили огромни суми. Има обаче хотели, които са избрали да запазят инвестициите си. Следователно клиентите трябва да се интересуват за онези сделки, които си заслужават. Можем да кажем, че туристическите агенции са станали по-важни от всякога.”

Travel Planner дават и няколко съвета на румънските туристи, как да организират лятната си ваканция през 2021 година. “Изберете дестинация по-близо до дома, като България, Гърция, Турция. Тъй като авиацията е една от най-тежко засегнатите индустрии, туризмът ще придобие регионален щрих и повечето туристи предпочитат да пътуват възможно най-близо до дома си. Изберете да пътувате с личен автомобил. Това е много по-безопасно от автобусния или самолетния транспорт. Ще осигурите до безопасността на семейството или приятелите си, без да се налага да споделяте пространството с непознати.”

Ръководителят на румънския туроператор завършва: “Някои хотели може да не отворят през 2021 г., както през 2020 г. Това може да окаже натиск върху търсенето (което ще се увеличи в сравнение с 2020 г.), така че ако имате любим хотел, добре е да го резервирате предварително. Това е допълнителна причина да се обърнете към туристическите агенции, които много добре познават развитието на пазара и офертите.”

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]