fbpx

Директорът на Rewe критикува държавната помощ за TUI и FTI

Изпълнителният директор на групата Rewe, Лионел Суке, към която принадлежи и вторият по големина немски туроператор DER Touristik, счита държавната помощ отпусната на TUI и FTI като несправедлива и гледа критично върху условията за връщане на парите.

„Силно се надявам, че нашите конкуренти ще изплатят напълно помощта, получена след кризата, и че държавата няма да си затвори очите“, заяви той в интервю за немското списание manager-magazin.

Според Суке той е бил „много за“, че трябва да се помага да се осигурят и спасят възможно най-много работни места. Директорът на Rewe обаче е изнанадан, „че държавата подкрепя двете компании TUI и FTI, които строго погледнато не са германски компании“. TUI играе на Лондонската фондова борса и има руски милиардер като акционер. По-голямата част от FTI сега е собственост на бизнесмен от Египет.

Зад DER Touristik, от друга страна стоят „1800 средни предприемачи от Германия“, подчерта Суке. Ако конкурентите не трябва да изплащат държавната помощ в пълен размер, това би било “крайно несправедливо” по мнението на шефа на Rewe.

Базираната в Кьолн Rewe Group е 100% собственик на DER Touristik и брандове като ITS, Dertour и Meiers Weltreisen. С 8,4 милиона гости и 6,5 милиарда евро продажби през миналата година, DER Touristik е вторият по големина туристически оператор в Германия и Европа. За разлика от конкурентите си TUI и FTI, той не кандидатства за държавни заеми въпреки сериозните загуби поради Covid-19 кризата.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]