fbpx

Директорът на Rewe критикува държавната помощ за TUI и FTI

Изпълнителният директор на групата Rewe, Лионел Суке, към която принадлежи и вторият по големина немски туроператор DER Touristik, счита държавната помощ отпусната на TUI и FTI като несправедлива и гледа критично върху условията за връщане на парите.

„Силно се надявам, че нашите конкуренти ще изплатят напълно помощта, получена след кризата, и че държавата няма да си затвори очите“, заяви той в интервю за немското списание manager-magazin.

Според Суке той е бил „много за“, че трябва да се помага да се осигурят и спасят възможно най-много работни места. Директорът на Rewe обаче е изнанадан, „че държавата подкрепя двете компании TUI и FTI, които строго погледнато не са германски компании“. TUI играе на Лондонската фондова борса и има руски милиардер като акционер. По-голямата част от FTI сега е собственост на бизнесмен от Египет.

Зад DER Touristik, от друга страна стоят „1800 средни предприемачи от Германия“, подчерта Суке. Ако конкурентите не трябва да изплащат държавната помощ в пълен размер, това би било “крайно несправедливо” по мнението на шефа на Rewe.

Базираната в Кьолн Rewe Group е 100% собственик на DER Touristik и брандове като ITS, Dertour и Meiers Weltreisen. С 8,4 милиона гости и 6,5 милиарда евро продажби през миналата година, DER Touristik е вторият по големина туристически оператор в Германия и Европа. За разлика от конкурентите си TUI и FTI, той не кандидатства за държавни заеми въпреки сериозните загуби поради Covid-19 кризата.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]