fbpx

Директорът на “Пампорово” АД: Нямаме нищо против по-строгия контрол

За общи мерки срещу коронавируса в зимните ни курорти настояват от Националния борд по туризъм. В предложението си до Министерствата на туризма и на здравеопазването от борда настояват, че такива вече са въведени в много европейски страни и се прилагат едновременно във всички курорти.

Безусловното спазване на дистанция, носене на маски, постоянна дезинфекция ще осигурят безопасност на туристите в зимните ни комплекси, както стана през летния сезон и в България нямаше заразени гости по Черноморието, заявиха от Националния борд. От там призоваваха здравните власти да не приравняват ски комплексите към конкретни области или градове с огнища на зараза, тъй като те са самостоятелни обекти.

„Виждаме, че развитието на COVID кризата отново е факт и това, което е важно, е да разделим начина, по който се процедира в градовете Благоевград, Смолян, Самоков, с това, което имаме като висока степен на сигурност и безопасност в националните курорти Банско, Пампорово и Боровец“, каза д-р Полина Карастоянова, изпълнителен директор на Националния борд по туризъм.

От Борда се надяват да не се повтарят грешки от началото на пандемията през март и да бъдат затваряни цели градове или курорти.

Какво ни коства на Банско една карантина, която беше наложена март месец? Не само пропуските от пропуснатите ползи като финанси, но много от туроператорите обявиха форсмажорни обстоятелства и ние все още не сме получили плащания от миналия сезон. Ако върнем времето назад, аз считам, че беше грешка затварянето на Банско“, каза Георги Думанов – хотелиер, Банско.

Като цяло от бранша подкрепят в зимните курорти да се въведат строги противоепидемични мерки, общи за всички.

„Ние нямаме нищо против системата за контрол да бъде по-строга. Хората ще се чувстват по-безопасно“, каза Мариян Беляков, изпълнителен директор на „Пампорово“АД.

„Такива са реалностите и ние ще се съобразим с тях спазвайки всички противоепидемиологични мерки, които са ни наложени и към момента и които ще ни бъдат наложени и в бъдеще“, каза Мариян Беляков, изпълнителен директор на „Пампорово“АД.

Някои от курортите като Пампорово вече се ориентираха към една от най-ефективните противоепидемични мерки, а именно възможност за предварителна онлайн покупка на лифт карти и ски услуги. Тя дава възможност на туристите сами да закупят карти и ски пакети от поставени на различни места в ски зоната устройства.

На други места купуват скъпи машини, които дезинфекцират съоръженията в продължение на часове.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]