fbpx

Директорът на Lufthansa за резултатите през 2020 година и прогнози за зимния сезон

Кризата с Covid-19 продължава да оказва натиск върху приходите на Lufthansa Group и през третото тримесечие на 2020 г. Перспективите за зимата остават мрачни, но главният изпълнителен директор Карстен Спор вижда “голямо желание да пътуваме скоро отново”, съобщават от fvw.

Поне Lufthana вижда ефект от „значителните икономии на разходи и разширяване на полетния график през летните месеци юли и август“: В сравнение с второто тримесечие загубите бяха намалени. Но в сравнение с третото тримесечие на 2019 г. финансовата ситуация остава критична: коригираната печалба възлиза на – 1,3 милиарда евро (предходната година: + 1,3 милиарда евро).

Само 8,7 милиона са превозените пътници (20 процента от предходната година) през третото тримесечие на 2020 година. Продажбите спаднаха до 2,7 милиарда евро (предходната година: 10,1 милиарда евро). Оперативните разходи са намалени с 43% през третото тримесечие в сравнение с предходната година, отчасти в резултат на значително по-ниските разходи за гориво, такси и други разходи, които варират в зависимост от степента на полетните операции. Използването на краткосрочна работа за голяма част от персонала в комбинация с други мерки доведе до намаляване на постоянните разходи с повече от една трета.

През първите девет месеца на 2020 г. авиокомпаниите на Lufthansa Group са превозили общо 32,2 милиона пътници, 29% от миналогодишния период. Приходите са намалели до 11 млрд. Евро (предходната година: 28 млрд. Евро).

„Хората по света имат голямо желание скоро да пътуват отново“, казва Карстен Спор, главен изпълнителен директор на Deutsche Lufthansa. “Заедно с нашите партньори сме готови и ще направим всичко възможно, за да изпълним това желание възможно най-бързо и с най-високите стандарти за здраве и безопасност.”

Според Спор, “най-важното сега е да се осигури здравна защита и свобода на пътуване, например чрез широко разпространени бързи тестове”. През предстоящите зимни месеци Lufthansa очаква търсенето на въздушни пътувания да остане ниско поради глобалното нарастване на броя на инфекциите и съответните ограничения за пътуване. Поради това авиокомпаниите от Lufthansa Group ще коригират първоначалното си планиране и ще предложат максимум 25% от капацитета за миналата година от октомври до декември.

125 самолета по-малко ще експлоатират от първоначално планираното. „Сега сме в началото на зимата, която ще бъде трудна и предизвикателна за нашата индустрия“, казва Спор. Но авиокомпанията е “решена да използва неизбежното преструктуриране, за да разшири допълнително нашето относително конкурентно предимство“. Lufthansa Group се стреми „да остане водещата европейска авиокомпания след края на кризата“.

Споделете тази статия

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]