fbpx

Директорът на Интертурист: Турските хотели продължават намаляването на цените

Турските хотели търсят начини за допълнително намаляване на цените на нощувките през есенния сезон. Това обяви изпълнителният директор на туроператора “Интурист” Сергей Толчин по време на пресконференция в Националната служба за новини за резултатите от летния сезон.

Тази ценова политика, според експерта, е свързана с желанието на хотелиерите да увеличат обема на резервациите и да осигурят стабилен поток от средства. Понастоящем хотелиерската индустрия е по-фокусирана върху подкрепата на бизнеса, отколкото върху генерирането на допълнителни доходи.

„Турските хотели в момента дават максимални отстъпки. Сега е критично важно за всички обекти да възстановят бизнес активността и да гарантират обем на резервациите, а те постигат това чрез атрактивни цени и специални оферти “, каза Сергей Толчин. “Туроператорите също се стремят да осигурят добър обем на резервациите, поради което предлагат много атрактивни условия за предплащане и дават възможност да депозират основната сума при поискване по-близо до началото на пътуването.”

Аналогично мнение имат и в TUI. „Цените на турските хотели се поддържат на същото ниво. Преди това споделихме информация, че тази година хотелиерите дават добри специални оферти и отстъпки до 30-35%“, заявиха от пресслужбата на туроператора.

Турската асоциация на хотелиерите (TUROB) отбелязва намаляване на заетостта на хотелите, както и намаляване на ключовите финансови показатели. Между януари и август 2020 г. средната заетост на хотели в Турция е била 57,4%.

Източник: profitravel

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]