fbpx

Директорът на Hilton: Очаквам ръст на търсенето в края на 2021 година

След като пандемията COVID-19 нанесе тежки удари върху хотелиерската индустрия през по-голямата част от 2020 г., може да очакваме ръст на пътуванията по-късно тази година. Кристофър Насета, президент и главен изпълнителен директор на Hilton Hotels, каза, че до втората половина на 2021 г. индустрията ще започне фазата на възстановяване и ще бележи ръст.

По време на събитие на Bloomberg Насета обясни: „Това, което казах на нашия екип е, че първото тримесечие ще бъде наистина предизвикателно, второто тримесечие ще бъде преходно, но мисля, че ще има реална възможност през третото и четвъртото тримесечие индустрията да отбележи значителен ръст и да започне периода на възстановяване.“

Поради пандемията хотелската верига Hilyon отбеляза спад в приходите. За първите девет месеца на 2020 г. приходите са намалели наполовина до 3,4 млрд. долара. Що се отнася до степента на заетост в хотелите, тя е била 40,4% през същия период. Тъй като групата има хотели, отварящи се в Близкия изток и Африка, тазгодишните приходи трябва да се подобрят.

Според Насета хотелиерската индустрия е „все още в очите на бурята“ поради пандемията, а следващите два до три месеца ще бъдат „много трудни“. За директора на Hilton възстановяването зависи от въвеждането на ваксината.

Въпреки предизвикателствата, Насета вижда положителни случаи в хотелиерската индустрия в определени региони. Ситуацията обаче е неясна и се мени с всеки изминал ден в различните точки по света. Той каза: „Има части от света, които се справяха много добре в началото на кризата, но напоследък се върнаха в изходна позиция- Европа, Азиатско-Тихоокеанския регион, дори Китай.“

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.