fbpx

Директорът на Hilton: Очаквам ръст на търсенето в края на 2021 година

След като пандемията COVID-19 нанесе тежки удари върху хотелиерската индустрия през по-голямата част от 2020 г., може да очакваме ръст на пътуванията по-късно тази година. Кристофър Насета, президент и главен изпълнителен директор на Hilton Hotels, каза, че до втората половина на 2021 г. индустрията ще започне фазата на възстановяване и ще бележи ръст.

По време на събитие на Bloomberg Насета обясни: „Това, което казах на нашия екип е, че първото тримесечие ще бъде наистина предизвикателно, второто тримесечие ще бъде преходно, но мисля, че ще има реална възможност през третото и четвъртото тримесечие индустрията да отбележи значителен ръст и да започне периода на възстановяване.”

Поради пандемията хотелската верига Hilyon отбеляза спад в приходите. За първите девет месеца на 2020 г. приходите са намалели наполовина до 3,4 млрд. долара. Що се отнася до степента на заетост в хотелите, тя е била 40,4% през същия период. Тъй като групата има хотели, отварящи се в Близкия изток и Африка, тазгодишните приходи трябва да се подобрят.

Според Насета хотелиерската индустрия е “все още в очите на бурята” поради пандемията, а следващите два до три месеца ще бъдат “много трудни”. За директора на Hilton възстановяването зависи от въвеждането на ваксината.

Въпреки предизвикателствата, Насета вижда положителни случаи в хотелиерската индустрия в определени региони. Ситуацията обаче е неясна и се мени с всеки изминал ден в различните точки по света. Той каза: “Има части от света, които се справяха много добре в началото на кризата, но напоследък се върнаха в изходна позиция- Европа, Азиатско-Тихоокеанския регион, дори Китай.”

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]