fbpx

Турският министър на туризма за ол инклузива, сертифицирането и старта на сезона

Министърът на туризма и културата на Турция Мехмет Ерсой заяви, че до края на май ще започнат да се отварят хотели, които ще получат “здравни сертификати” и между тях няма да има такива с “бюфет” , съобщава ATOR. Министърът каза, че хотелите ще трябва да работят само с половината от наличния си капацитет от стаи. Няма да има шведска маса или друг открит бюфет, вместо това на гостите ще бъдат предлагани сет менюта и а-ла-карт услуга. Хотелските ресторанти ще намалят броя на масите, за да осигурят социална дистанция. В бъдеще подобни протоколи за безопасност на хигиената ще бъдат разширени във всички ресторанти, кафенета и места за забавления.

Социалното разстояние също ще бъде задължително и по плажовете- ще има по-малко шезлонги. Ако територията на хотела позволява, могат да се организират зони за семейства, като се определят зони за конкретно семейство с шезлонги на плажа или басейна. Персоналът на хотелите ще бъде подлаган на ежедневен медицински преглед, работа в маска и ръкавици, както и в специално защитно облекло. Задължително хотелите със „здравни сертификати“ ще трябва да осигуряват на територията на хотела квалифициран медицински персонал.

“Здравните протоколи” ще повлияят също и на въздушното пътуване. Според министъра, на борда на самолетите ще има специално разположение за сядане. Средната седалка в редица от три места ще остане празна. Броят на пътниците, които могат да бъдат на яхта или друг речен транспорт по време на екскурзии, също ще бъде ограничен.

Според турският министър, ако ситуацията с коронавируса в Турция и в света се подобри, тогава в края на май хотелите, притежаващи „здравни сертификати“ ще се отворят и ще започнат вътрешни транспортни връзки, включително полети. В следващ етап Турция ще позволи въздушния трафик с други страни, където пандемията ще е намаляла и няма да много нови случаи на Covid-19. Според прогнозите на Ерсой, началото на международния туризъм може да се очаква в края на август.

Източник: Ria.ru

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]