fbpx

Руснаците започват да летят на 15 юли при множество мерки

Международният въздушен трафик ще започне да се възобновява, при спазване на редица епидемиологични критерии, считано от 15 юли. Това изявление направи вицепремиерът на Русия Татяна Голикова.

Според нея първият и основен критерий ще бъде принципът на взаимност на премахването на ограниченията. Освен това са разработени три епидемиологични критерия. Първият е честотата на COVID-19 в страната, с която се планира да се възстанови комуникацията и трябва да бъде около 40 на 100 хиляди души за 14 дни, в допълнение, средният дневен прираст на нови случаи за 14 дни не трябва да надвишава 1%. Същото важи и за честотата на разпространение на вируса.

Вицепремиерът добави, че вместо двуседмична карантина за чужденци, влизащи в Русия, ще бъде въведено изискване за отрицателен тестов резултат за COVID-19, получен поне три дни преди пристигането. В същото време карантината ще остане за пътниците на експортни полети. Руснаците обаче могат да проведат PCR проучване в страната, в която се намират, 72 часа преди да пристигнат в Руската федерация, или да направят това в рамките на три дни след пристигането си.

За руснаци, идващи от страни, където епидемията е неовладяна, може да се поддържа правилото за 14-дневна карантина. Тестове ще се правят на летищата – за тези пътници, които ще имат съответните симптоми.

Федералната агенция за въздушен транспорт от своя страна е разработила матрица за поетапното възобновяване на полетите – на първия етап ще бъдат отворени комуникациите със държави, в които са се развили най-благоприятните санитарни и епидемиологични условия. Отделът вече е изпратил заявки до редица държави с предложения и условия за взаимно възобновяване на международните полети, а някои отговориха положително.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]