fbpx

Кипър отвори летищата, достатъчна ли е безплатната медицинска помощ за рестарт на туризма?

Кипър отново отвори летищата си във вторник, след почти три месеца блокиране, надявайки се, че отличното справяне в борбата пандемията и обещанието на правителството за безплатно медицинско лечение при случаи на Covid-19, ще върнат туристите обратно на плажовете.

Кипър, страна изключително силно зависима от туризма, обяви извънредно положение скоро след първите си случаи на 9 март. Към днешна дата южната страна е регистрирала 970 случая, а дневният брой на нови инфекции е намалял до до минимум.

Министърът на транспорта Янис Карусос приветства 22 пристигащи от Израел на летище Ларнака, като каза, че Кипър действително е победил вируса.

Савас Пердиос, заместник-министърът на туризма, каза: „Нашата цел е да достигнем 30 процента заетост от миналогодишните цифри.“

Пердиос заяви, че здравните протоколи са затегнати и властите ще покрият медицинските разходи на всеки посетител, който е тестван положително за Covid-19, докато е бил на острова: „Това е наистина важно за нас. За да покажем на хората, че това е безопасна дестинация, с надеждна здравна система.“

Първоначално пристиганията ще бъдат ограничени до хора, които са тествани и покажат,че нямат Covid-19, от няколко страни, включително Германия, Израел и Гърция. Това изискване обаче ще отпадне на 20 юни. Кипър казва, че решенията кого да пуснат в стрната се основават на епидемиологичните данни. Посетителите от Русия и Великобритания, които са основните пазари на Кипър, все още не са включени, въпреки че Пердиос каза, че очаква това да се случи в средата на юли.

Източник: Skift

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.