fbpx

Кипър отвори летищата, достатъчна ли е безплатната медицинска помощ за рестарт на туризма?

Кипър отново отвори летищата си във вторник, след почти три месеца блокиране, надявайки се, че отличното справяне в борбата пандемията и обещанието на правителството за безплатно медицинско лечение при случаи на Covid-19, ще върнат туристите обратно на плажовете.

Кипър, страна изключително силно зависима от туризма, обяви извънредно положение скоро след първите си случаи на 9 март. Към днешна дата южната страна е регистрирала 970 случая, а дневният брой на нови инфекции е намалял до до минимум.

Министърът на транспорта Янис Карусос приветства 22 пристигащи от Израел на летище Ларнака, като каза, че Кипър действително е победил вируса.

Савас Пердиос, заместник-министърът на туризма, каза: „Нашата цел е да достигнем 30 процента заетост от миналогодишните цифри.“

Пердиос заяви, че здравните протоколи са затегнати и властите ще покрият медицинските разходи на всеки посетител, който е тестван положително за Covid-19, докато е бил на острова: „Това е наистина важно за нас. За да покажем на хората, че това е безопасна дестинация, с надеждна здравна система.”

Първоначално пристиганията ще бъдат ограничени до хора, които са тествани и покажат,че нямат Covid-19, от няколко страни, включително Германия, Израел и Гърция. Това изискване обаче ще отпадне на 20 юни. Кипър казва, че решенията кого да пуснат в стрната се основават на епидемиологичните данни. Посетителите от Русия и Великобритания, които са основните пазари на Кипър, все още не са включени, въпреки че Пердиос каза, че очаква това да се случи в средата на юли.

Източник: Skift

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]