fbpx

Белгия също наложи ограничения за пристигащи от България

Белгия налага ограничения за пътуващите, пристигащи от България, Хърватия и Румъния. Пътуванията от тези страни бяха маркирани като високо рискови в контекста на пандемията на коронавирус, показаха данни на белгийското министерство на външните работи във вторник.

Трите страни от Югоизточна Европа са включени в “оранжевата зона” в “светофарната” системата за пътуване в Белгия, което означава, че пътуването от тези страни е възможно, но при условие на карантина, тест или други условия, според данните, публикувани на Уебсайта на белгийското министерство на външните работи.

Белгийците са призовани да пътуват до тези държави с повишено внимание. Същите мерки важат за пътуващите до части от Австрия, Испания, Италия, Португалия, Чехия, Полша, Великобритания и Швейцария.

По-рано днес стана ясно, че Австрия забранява всички пътнически полети до България. Унгария също от тази сряда ще налага 14-дневна карантина на всички, пристигащи от страната ни.

За съжаление продължават ударите срещу българския туристически летен сезон. Белгия, Унгария и Астрия не са основни пазари за България, но ежегодишно карат не малък брой туристи по Черноморието ни.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]