fbpx

Анализ: Защо хотелиерският сектор в Германия ще се възстанови бързо

Пандемията на коронавирус беше потвърдено, че е достигнала до Германия на 27 януари 2020 г., когато бе регистриран и първия случай в близост до Мюнхен, Бавария.

Към 20 април 2020 г. според германския институт „Робърт Кох“ страната има 127 584 потвърдени случая и отчита 3 254 смъртни случая.

Никой не знае кога ще се възобновят вътрешните и трансграничните пътувания и как точно ще стане това. Но след като това се случи, считаме, че германският хотелиерски сектор има голям шанс за по-бърз растеж от останалите страни в Европа. Ето и някои от причините:

  • Темпът на облекчаване на ограниченията за пътуване и социалното дистанциране ще зависи основно от качеството на здравната система, за да се справи с увеличението на случаите.
ezgif.com webp to png Анализ: Защо хотелиерският сектор в Германия ще се възстанови бързо
Брой легла в интензивните отделения на 100000 човека население

Германия е добре оборудвана с легла за интензивно лечение и всъщност показва най-високия процент на 100 000 души в Европа. Освен това в момента 25 000 от общо 28 000 легла за интензивно снабдяване разполагат с апарати за обдишване, и още поръчани. Въпреки че облекчаването на ограничението трябва да бъде много внимателно управлявано, за да се избегне втора вълна от инфекции, здравната система е насочена да подкрепи свалянето на някои мерки.

  • Връщането на пътуванията вероятно ще започне с вътрешното търсене, тъй като националните граници ще останат затворени до последно. Следователно голямата база от търсенето на хотели в страната е изключително полезна при този сценарий. Германия разполага както с голяма вътрешна база за ваканции, така и със значителна база за корпоративни пътувания, която е на второ място в ЕС.

Първо, нека да разгледаме вътрешното търсене на ваканции в Германия, от което германците ще се надяват на сваляне на мерките през втората половина на годината (от юни нататък). Ето защо се очаква германските дестинации за отдих и хотели да поемат част от търсенето, особено като се има предвид,че шанса за международен туризъм това лято не е голям.

ezgif.com webp to png 1 Анализ: Защо хотелиерският сектор в Германия ще се възстанови бързо
Топ 5 на дестинациите, до които пътуват германските туристи за 2018 година

Търсенето на почивки в Германия възлиза на 70,1 милиона пътувания (определени с най-малко петдневен престой) през 2018 г., от които 27% са в рамките на страната. Следователно, 18,9 милиона вътрешни пътувания са се състояли, което илюстрира значителния дял от ваканции в Германия. Освен това се очаква значителна част от международните ваканционни пътувания от германци да бъдат пренасочени към вътрешни дестинации, докато националните граници останат затворени.

Дестинациите за пътуване до Австрия може да се отвoрят по-рано, тъй като има разговори за двустранно споразумение. Най-популярните дестинации за почивки в Германия като цяло са Шлезвиг-Холщайн, Северно и Балтийско море, Бавария (Алпи), Баден-Вюртемберг и Долна Саксония (Харц, Северно море).

  • Очаква се вътрешното корпоративно търсене в Германия да бъде подхранвано от възвръщането на икономическата активност, веднага щом обслужващата и преработващата промишленост започнат да функционират.

Както виждате от таблицата долу, почти 50 милиарда евро са изхарчени за бизнес пътувания в Германия, като местните бизнесмени съставляват по-големия процент.

Анализ: Защо хотелиерският сектор в Германия ще се възстанови бързо

Не се предполага, че хотелиерската индустрия в Германия не е засегната толкова силно, колкото другите европейски страни към този момент. Смята се обаче, че силното вътрешно търсене ще стимулира растежа, след като германското правителство започна да възстановява търговските дейности в страната. Основите на Германия са силни и хотелският сектор ще се възползва от тях по-бързо, отколкото други европейски пазари.

Източник: HVS

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]