fbpx

DerTour и TUI Германия: Хората са отново в настроение за пътуване

С постепенното облекчаване на ограничения за пътуване в Европа немската туристическа индустрия получава нова надежда. След труден период туризмът в страните от ЕС се възражда и следващите месеци трябва да осигурят глътка свеж въздух на всички заинтересовани страни в индустрията.

Настроението за пътуване отново се връща. Най-голямата световна туристическа група TUI и германският лидер DER Touristik отчетоха ръст на новите резервации наскоро. И двете компании предприеха промяната на цените по различен начин. Докато TUI обмисля средното увеличение на цените, почиващите могат, според DER Touristik, да се надяват на евтини оферти това лято.

„Някои от нашите доставчици на услуги правят много атрактивни оферти“, каза Инго Бърместър, ръководител на Централна Европа в DER Touristik.

В следващите седмици TUI иска да се насочи към все повече и повече цели. Около една четвърт от тяхната туристическа програма за високия сезон в момента е напълно резервирана. Интересът на клиентите се увеличи „забележимо“ през изминалата седмица.

„Германия и Белгия, по-специално, показват ясно възстановяване“, заяви говорителят на компанията. “Така казано, има добри признаци за зимния сезон 2020/21 и лятото на 2021 година.”

“Цените вероятно ще се повишат средно с 14%, което ще увеличи спешно необходимата ликвидност. В средносрочен план обаче ще има „по-евтини“ пътувания”, според изпълнителния директор на TUI Германия Марек Андришак.

След отварянето на първите хотели на TUI в Германия и Австрия, малко след това туристите отново кацнаха на Майорка. Първоначално клиентите трябва да участват в двуседмичен пробен период. До края на седмицата групата планира да извърши 20 полета до Майорка, като са добавени два самолета за съседния остров Ибиса. Фаро в Алгарве също се връща по маршрута. Допълнителни средиземноморски дестинации в Испания, Италия, Хърватия, Гърция и Кипър би трябвало да последват през юли, както България и Швейцария. За четвъртото тримесечие TUI е насочен към използване на капацитет от 30% от първоначално планираните мощности.

DER Touristik забеляза рязко увеличение на краткосрочните резервации след отмяната на предупрежденията за пътуване. „Броят на резервациите се увеличава всяка седмица; хората отново са в настроение за пътуване. Юли и август са сред най-резервираните. Наближаваме към числата от предпандемичните времена “, каза Бърместър.

Източник: www.tourism-review.com

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]