fbpx

DER Touristik започва съкращения на ръководни позиции

Вторият по големина туристически концерн в Европа, германският DER Touristik започна да губя вяра в перспективите на туризма в близкото бъдеще. Ако през лятото, компанията на фона на проблемите на други туристически агенции се разширяваше, придобивайки фирми, които са били в тежко финансово състояние, то в момента тя започва активно да съкращава работни места. Причината е песимистичната прогноза на експертите на компанията, DER Touristik не очаква пълно възстановяване на туристическия пазар поне през следващата година.

Според специализирани германски медии DER Touristik се стреми да гарантира, че служителите напускат компанията по собствено желание, макар и с изплащане на обезщетение. Ръководителят на Централна Европа Инго Бурместър заяви, че съжалява за решението, “но огромните ограничения за пътуване в резултат на пандемията Covid-19 не ни оставят избор”.

По този начин броят на ръководните длъжности в компанията ще бъде намален с 14, плюс общо 253 от 1422 ръководни длъжности на пълно работно време. Както обяснява ръководството на DER Touristik, компанията елиминира дублиращи се структури, рационализира и дигитализира процесите.

Според Инго Бурместър също не трябва да се очаква пълно възстановяване на туристическия пазар през 2021 година. Спадът в продажбите в резултат на пандемията за годината вече е над 70% и това се взема предвид през първите два месеца на тази година.

Междувременно, както ви съобщихме през месец ноември DER Touristik цели да се възстанови от тазгодишния спад на бизнеса с по-ниски цени, повече „сухоземни“ пакети и повече индивидуални оферти през лятото на 2021 г. на фона на несигурните перспективи.

В отговор DER Touristik представи пакет от мерки, предназначени да успокоят германските клиенти и да стимулират търсенето, с програма, адаптирана към променящите се нужди на пътуващите. Туроператорът предлага много гъвкави условия за резервация. Който резервира почивка за следващото лято (до октомври 2021 г.) до 31 декември тази година, обикновено може да я отмени или да смени резервацията безплатно до 14 дни преди заминаването.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]