fbpx

DER Touristik съкращава 253 работни места и рационализира управлението

След драматичното въздействие на пандемията Covid-19 върху бизнеса през 2020 г., Инго Бурместър, ръководител на DER Touristik- регион Централна Европа (Германия, Австрия, Швейцария), се стреми да рационализира бизнеса на германския туроператор с един екип за управление на всички продукти на компанията.

В рамките на преструктурирането на управлението, Свен Шикарски, досега отговорен за почивките Sun & Beach, ще стане първият главен продуктов директор (Chief Product Officer- CPO) на туроператора. Новият отдел „Един маркетинг“ (One Marketing) ще се ръководи от Матиас Ланге, който вече оглавява DER Touristik Online, съобщават от fvw.

Втората по големина туристическа група в Германия все още има два основни офиса и произтичащите от това паралелни структури – няколко години след сливането на базираните в Кьолн пакетни туроператори (ITS, Jahn Reisen) и базираните във Франкфурт специализирани марки (Dertour, Meier’s Weltreisen) в DER Touristik Германия.

Управленският екип ще бъде намален с 14 души. В същото време общата работна сила ще бъде намалена с 253 работни места на пълен работен ден. Компанията се стреми да постигне намаленията чрез доброволни напускания, вместо съкращаване, когато компанията дължи пари на служителите. Бурместър коментира: „Много сме тъжни, че трябва да се сбогуваме с толкова много опитни и дългогодишни колеги, но огромните ограничения за пътуване, произтичащи от пандемията Covid-19, не ни оставят друг избор.“

Шефът на DER Touristik за Централна Европа заяви, че основните цели на преструктурирането са да премахне историческите паралелни структури, да подобри процесите и да ускори цифровизацията.

Гледайки напред, Бурместър беше оптимист за по-добрите резултати през новата година. Но той подчерта: „Въпреки това не очакваме пълно възстановяване на туристическия пазар през 2021 г.“

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.