fbpx

DER Touristik продаде скандинавската си авиокомпания Novair

DER Touristik Group обяви раздялата със своята малка скандинавска авиокомпания Novair в сделка за продажба на активи, за да рационализира европейското си портфолио и да се съсредоточи върху основния бизнес, съобщават от fvw. Германската група продава скандинавския превозвач на Jet Nordic Group, като сумата остава в неизвестност.

Сделката трябва да бъде завършена през август. Novair, който експлоатира само два самолета A321 Neos, превозва около 240 000 пътници годишно до ваканционни дестинации, най-вече в Южна Европа. Заедно с туроператора Apollo, те съставят скандинавското подразделение- DER Touristik Nordic.

Но изпълнителният директор на DER Touristik Group, Сxорен Хартман обясни, че управлението на авиокомпания не е основен бизнес за групата за туристически развлечения, която се състои предимно от туроператори, туристически агенти и хотели. “Нашата основна компетентност се състои в организирането и продажбата на пътувания. Експлоатацията на собствената ни авиокомпания не е част от основния ни бизнес”, каза той ясно.

В резултат на това групата сега изпълнява плана си за раздяла с авиокомпанията, която беше част от придобиването на европейските туроператори на Kuoni преди няколко години.

Германската компания, която е втората по големина европейска туристическа група след TUI, подчерта, че ще подпише дългосрочно стратегическо партньорство с новите собственици на Novair. Това ще осигури капацитет за Apollo и ще осигури добро използване на двата самолета. Лейф Вазе Ларсен, главен изпълнителен директор на DER Touristik, Северна Европа, обясни: “Това е план за бъдещето. Ние вярваме, че туристическият бизнес ще се възстанови значително след ерата Covid-19. Заедно Apollo и Jet Nordic Group могат да предложат още повече полети капацитет и да се фокусират изцяло върху клиентите.”

Припомняме, че дългогодишният изпълнителен директор на DER Touristik Group заяви по време на ITB Berlin, че очаква тенденциите от миналото лято да продължат поне „през ​​следващата година и половина“. Той също така очаква повече фалити в туристическата индустрия и е критичен към държавната помощ за конкурентите.

В същото време резервациите ще продължат да идват много по-късно или в последния момент, докато клиентите ще искат повече гъвкавост и по-лесни възможности за анулиране, прогнозира Хартман. „Клиентите научиха, че понякога не е лесно да си върнеш парите за отменено пътуване.Това означава, че „гъвкавите тарифи“, предлагани в момента от туроператорите, може да са не само преходно решение“

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]