fbpx

Der Touristik придобива една от най-големите туристически агенции в Холандия

DER Touristik Group планира да придобие ключови активи от веригата туристически агенции D-Reizen, за да разшири значително бизнеса си в Холандия. Германската група планира да поеме някои от туристическите агенции, онлайн търговията на дребно, марката и клиентската база.

Втората по големина туристическа група в Европа обяви, че D-Reizen, една от най-големите холандски вериги туристически агенции с 280 клона и над 1150 служители, “ще влезе под шапката на DER Touristik Group”, съобщават от fvw.

Германската група планира да поеме туристическите агенции, онлайн търговията на дребно, марката и клиентската база на D-Reizen. Точният брой туристически агенции, които трябва да бъдат поети, както и останалите активи, които ще бъдат придобити, ще бъдат решени до момента на приключване на сделката, което се очаква да бъде в средата на 2021 година.

D-Reizen беше принуден да обяви неплатежоспособност в началото на април поради неблагоприятното въздействие на пандемията Covid-19 върху бизнеса. Приходите на компанията са претърпяли спад от около 500 млн. евро през 2019 г. до едва 50 млн. евро през миналата година.

Припомняме, че германският гигант Rewe Group, чиято основна дейност са супермаркети за хранителни продукти, успя да покрие огромните загуби в дъщерното си дружество за туризъм DER Touristik, благодарение на силните продажби на храна на фона на пандемията Covid-19. Въпреки това, компанията смята, че перспективите за туризъм тази година остават неясни.

Rewe Group, която се състои от няколко вериги супермаркети, както и втората по големина туристическа група в Европа, увеличи общите продажби с 20,4% до 75,3 млрд. евро през 2020 г. DER Touristik Group от своя страна претърпя много тежки загуби миналата година поради пандемията, като приходите се сринаха с близо 74% до едва 1,3 милиарда евро, съобщават от fvw. Финансовият директор на Rewe Group, Кристиан Милш определи загубата на туристическата група през миналата година на близо 390 милиона евро.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]