fbpx

DER Touristik придоби чешкия туроператор Fischer

Въпреки кризата на Covid-19 и пълното блокиране на туристическа индустрия, групата за търговия и туризъм Rewe продължава да се разраства на пазара за пътувания в Източна Европа. Туристическата част от Rewe- DER Touristik пое контрол и собственост тази седмица над чешкия туроператор Fischer, съобщиха от компанията. Туроператорът Fischer също оперира над 60 туристически агенции, кол центрове и онлайн канали в Източна Европа.

Шефът на Rewe Лионел Суке наскоро обяви в интервю за SPIEGEL, че не иска да се плаши от кризата и ще продължи да търси възможности за покупка.

„Увеличението на продажбите в другите ни бизнеси, за съжаление не компенсира спада в туризма“, каза мениджърът на Rewe, като се позовава на туристическото дружество DER Touristik. “Независимо от това, ние не искахме “панически да спрем всички инвестиции” в туризма. Rewe продължава да проучва всички възможности, които сега възникват за нови партньорства и придобивания.”

“Ще настъпи време след коронавируса, когато марки и компании като Fischer, които успешно са управлявани досега, ще бъдат важни, защото с тях можем да водим туристическия бизнес по нови, успешни начини след кризата”, подчерта Ферид Насър, мениджър на DER Touristik за източна Европа.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]