fbpx

DER Touristik очакват силно търсене за сезон 2022 въпреки покачването на цените

Цените в Германия и цяла Европа се покачват рязко от няколко месеца насам. Въпреки това DER Touristik има перспектива за евтина почивка през лятото на 2022 година, съобщават fvw.

Въпреки сегашното рязко нарастване на броя на заразените с Covid, шефът на DER Touristik за Централна Европа, Инго Бурместър се надява на силно търсене през следващия летен туристически сезон, което заяви на представянето на лятната програма за 2022 г. Бурместър прогнозира стабилно развитие на цените за сезона, като някои цени дори ще паднат “с до 5%”. Освен всичко друго, вторият по големина германски туроператор иска да увеличи търсенето с кампания за ранни резервации, включително намаления на цените до 55%.

Бурместър трябва да признае, че ситуацията с Covid и новите мерки в Германия и Австрия намалиха тренда на резервиране през последните дни. Той обаче не очаква трайни негативни ефекти. “През последните месеци винаги се е показвало, че търсенето нараства веднага, когато страните се отворят за пътуване. Фазата на ограничаване ще бъде само кратка. Няма недостиг на възможности за пътуване в DER Touristik.”

Но първо, поглед назад към туристическата 2020/21 година: въпреки всички предизвикателства около Covid кризата, DER Touristik успя да приключи годината с увеличение спрямо предходната 2020 и да спечели значителен пазарен дял , особено по маршрути на средни разстояния. В сравнение с 2018/19, дъщерното дружество на Rewe загуби по-малко от 60% от приходите си през изминалата туристическа година, докато пазарът трябваше да отчете минус 69% според данните на Германската туристическа асоциация.

По-специално входящите резервации през последните няколко седмици показаха ясно- желанието за пътуване е по-голямо от всякога. Много дестинации бяха резервирани по-силно, отколкото по същото време преди Covid-19“, уверява Бурместър. Въпросните дестинации включват Египет, Дубай, а също и САЩ. Резервациите все още идват в кратък срок – често само четири до шест седмици преди началото на пътуването.

Целта на Бурместър е да може да приключи 2021/22 туристическа година на приблизително същото ниво като 2018/19. „В момента сме точно в целта“, каза ръководителя на DER Touristik за Централна Европа. Бурместър очаква бум в търсенето за лятото на 2022 от края на месец април, особено за дестинации на дълги разстояния. Това, което беше работещо тази година, вероятно ще бъде търсено е през 2022 г.: Средиземноморието с Гърция и Турция – и Европа.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]