fbpx

DER Touristik обяви спасителния си план, над 25% намаление на цените за почивка в България

DER Touristik цели да се възстанови от тазгодишния спад на бизнеса с по-ниски цени, повече “сухоземни” пакети и повече индивидуални оферти през лятото на 2021 г. на фона на несигурните перспективи, съобщават от fvw.

Тази година втората по големина германска туроператорска група се стреми към голям финансов дефицит, след като загуби половината от приходите си поради кризата Covid-19, според главния изпълнителен директор на компанията майка Rewe. Германският пазар генерира по-голямата част от приходите на туристическата група.

За 2021 г. перспективите все още са много неясни с предупрежденията за пътуване за много дестинации, промяна на разпоредбите относно тестовете за коронавирус и карантините и общите притеснения на потребителите, които силно потискат търсенето.

В отговор DER Touristik представи пакет от мерки, предназначени да успокоят германските клиенти и да стимулират търсенето, с програма, адаптирана към променящите се нужди на пътуващите. Туроператорът предлага много гъвкави условия за резервация. Който резервира почивка за следващото лято (до октомври 2021 г.) до 31 декември тази година, обикновено може да я отмени или да смени резервацията безплатно до 14 дни преди заминаването.

В допълнение, има широка гама от отстъпки за ранни резервации, съчетани с общи намаления на цените. „Цените ни за ранни резервации за 2021 г. са по-ниски от всякога“, заяви Инго Бурместър, главен изпълнителен директор на DER Touristik Central Europe. “Ниското търсене позволява намалени хотелски (оперативни) разходи и ние предаваме тези намаления изцяло на нашите клиенти”, добави той. Има намаления на цените с повече от 25% за дестинации като Турция, България, Гърция, Египет, Балеарските острови, Куба и Доминиканската република.

DER Touristik очаква, че повече клиенти ще искат да отидат на почивка в дестинации по-близо до дома през следващата година. В отговор на това нейните марки Dertour, ITS и Jahn Reisen увеличиха офертите си за Германия, Австрия и Франция с 10%, а за Полша с 30%.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]