fbpx

Държава за пример: Сингапур въведе безплатен одит за почистване, хигиена и безопасност

Чистотата се превърна в един от най-важните фактори в туристическия бизнес и основа на неговото бързо възстановяване. Много от големите хотелски вериги по света започнаха да обмислят нови стандарти, процедури, а други (като Marriott) дори създадоха съвет по чистота и безопасност, в който влизат всички експерти на веригата.

Една държава, Сингапур, приема това толкова сериозно, че започна схема за одит на хотелите в цялата страна, които могат да получат специален печат, който да удостовери, че отговарят на 7-те критерия на проверката. Тук може да видите и кои са седемте критерия- https://nea-sgclean-staging.netlify.app/files/checklist-hotels.pdf .

“Печатът „SG Clean”, поставен на видно място в мястото за настаняване, ще даде спокойствие на местните жители и турисите”, заяви Кийт Тан, изпълнителен директор на Сингапурския съвет за туризъм, който има за цел да извърши одит и сертифициране на 570 хотела, атракции и други туристически заведения в следващите два месеца.

Какво е SG Clean?

Стартирала на 16 февруари 2020 г. от Националната агенция по околна среда (NEA), кампанията SG Clean се стреми да обедини бизнеса и гражданите да изпълнят своята роля, да бъдат социално отговорни и и да участват в повишаването на стандартите за чистота, обществена хигиена и здраве в Сингапур. Компанията предлага напълно безплатен и безпристрастен одит за хотели и заведения.

1314e0ab73464432986c29499b9d400fe Държава за пример: Сингапур въведе безплатен одит за почистване, хигиена и безопасност

Оценяването се извършва от независими организации и заедно със сертифицирането е безплатно. За хотелите критериите включват назначаване на SG Clean мениджър, който да наблюдава практиките на мястото за настаняване, проверка на температурата и здравето на служителите, проверка на доставчици и външни изпълнители, чистота и хигиенни практики и спазване на здравните правителствени препоръки за Covid- 19.

Първият сертифициран хотел е Grand Hyatt Singapore, който пострада, когато няколко случая на коронавирус бяха свързани със среща на високо ниво, проведена в хотела на 20-22 януари. Мениджърът на хотела заяви, че като международна верига, в хотела има строги стандарти и процедури, още преди началото на Covid-19.

“Получаването на печата SG Clean е „още една стъпка в правилната посока за повишаване на  доверието, чрез независим одит на стандартите за обществена хигиена“, каза той.

Бързо развиващата се азиатска верига Park Hotel Group, която оперира шест хотела в Сингапур, също премина успешно сертифицирането. „Това, което прави хотел SG Clean сертифициран, са допълнителните предпазни мерки- осигурете температурен преглед на всеки, който влиза на територията на хотела, увеличете честотата на дезинфекция на общите части и помещенията за гости, документирайте и записвайте всички превантивни мерки“, каза изпълнителният директор на групата, Shin Hui Tan.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]