fbpx

Държава за пример: Сингапур въведе безплатен одит за почистване, хигиена и безопасност

Чистотата се превърна в един от най-важните фактори в туристическия бизнес и основа на неговото бързо възстановяване. Много от големите хотелски вериги по света започнаха да обмислят нови стандарти, процедури, а други (като Marriott) дори създадоха съвет по чистота и безопасност, в който влизат всички експерти на веригата.

Една държава, Сингапур, приема това толкова сериозно, че започна схема за одит на хотелите в цялата страна, които могат да получат специален печат, който да удостовери, че отговарят на 7-те критерия на проверката. Тук може да видите и кои са седемте критерия- https://nea-sgclean-staging.netlify.app/files/checklist-hotels.pdf .

“Печатът „SG Clean”, поставен на видно място в мястото за настаняване, ще даде спокойствие на местните жители и турисите”, заяви Кийт Тан, изпълнителен директор на Сингапурския съвет за туризъм, който има за цел да извърши одит и сертифициране на 570 хотела, атракции и други туристически заведения в следващите два месеца.

Какво е SG Clean?

Стартирала на 16 февруари 2020 г. от Националната агенция по околна среда (NEA), кампанията SG Clean се стреми да обедини бизнеса и гражданите да изпълнят своята роля, да бъдат социално отговорни и и да участват в повишаването на стандартите за чистота, обществена хигиена и здраве в Сингапур. Компанията предлага напълно безплатен и безпристрастен одит за хотели и заведения.

1314e0ab73464432986c29499b9d400fe Държава за пример: Сингапур въведе безплатен одит за почистване, хигиена и безопасност

Оценяването се извършва от независими организации и заедно със сертифицирането е безплатно. За хотелите критериите включват назначаване на SG Clean мениджър, който да наблюдава практиките на мястото за настаняване, проверка на температурата и здравето на служителите, проверка на доставчици и външни изпълнители, чистота и хигиенни практики и спазване на здравните правителствени препоръки за Covid- 19.

Първият сертифициран хотел е Grand Hyatt Singapore, който пострада, когато няколко случая на коронавирус бяха свързани със среща на високо ниво, проведена в хотела на 20-22 януари. Мениджърът на хотела заяви, че като международна верига, в хотела има строги стандарти и процедури, още преди началото на Covid-19.

“Получаването на печата SG Clean е „още една стъпка в правилната посока за повишаване на  доверието, чрез независим одит на стандартите за обществена хигиена“, каза той.

Бързо развиващата се азиатска верига Park Hotel Group, която оперира шест хотела в Сингапур, също премина успешно сертифицирането. „Това, което прави хотел SG Clean сертифициран, са допълнителните предпазни мерки- осигурете температурен преглед на всеки, който влиза на територията на хотела, увеличете честотата на дезинфекция на общите части и помещенията за гости, документирайте и записвайте всички превантивни мерки“, каза изпълнителният директор на групата, Shin Hui Tan.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]