fbpx

Дългоочаквана новина: Великобритания отменя карантината за ваксинирани британци

Напълно ваксинираните британци, които се връщат от страните със среден риск от зараза с Covid-19 (кехлибарен списък), вече няма да се налага да се карантинират, когато се приберат у дома, считано от 19 юли. Това заяви по-рано днес секретарят по транспорта Грант Шапс. Промяната на правилата ще бъде огромен тласък за авиокомпаниите и туристическата индустрия, които са поставени на колене от близо 15-месечните ограничения.

Във Великобритания 65% от възрастното население е напълно ваксинирано, което отваря пътувания за милиони. “Днес мога да потвърдя, че от 19 юли жителите на Обединеното кралство, които са напълно ваксинирани, вече няма да се налага да се самоизолират, когато се върнат в Англия”, каза Шапс.

Необходимостта от карантина при връщане във Великобритания е попречила на възстановяването на пътуването. Според предишните правила, онези, които се връщаха във Великобритания от водещи дестинации като Испания, Франция, САЩ и Италия, трябваше да се самоизолират до 10 дни. EasyJet заяви, че резервациите за почивки до страни от “кехлибарения” списък са нараснали с 440% след съобщението на правителството в сравнение с предходната седмица.

Припомняме, че България също се намира в списъка на страните със среден риск от зараза.

“Радваме се на отговора на клиентите на премахването на карантината за напълно ваксинираните, така че Европа сега стана “зелена” за получилите две дози от ваксината”, заяви изпълнителният директор на easyJet Йохан Лундгрен в изявление. “Това означава, че най-после милиони ще могат да се съберат със семейството и близките си в чужбина или да предприемат дългоочакваното пътуване това лято.”

Промяната на правилата се прилага само за страни от “кехлибарения” списък. За страните от червения списък (висок риск за зараза), ваксинираните британци все още ще трябва да се самоизолират в хотел.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]