fbpx

Ценоразбивач – новият алгоритъм на една от платформите на Booking Holdings

Когато търсят хотелска стая, пътуващите последователно дават приоритет преди всичко на две характеристики: цената на хотела и качеството на хотела. Местата за настаняване с най-висок рейтинг и най-ниските цени са винаги най-популярни в онлайн платформите.

Priceline, онлайн туристическа агенция и дъщерно дружество на Booking Holdings представи Pricebreakers, нова иновация на платформата, която алгоритмично групира тези популярни хотели, за да осигури възможно най-ниската цена. С Pricebreakers на пътниците се показват три подобни, високо оценени хотела, изброени на една ниска цена. Всеки хотел има оценка над 7,0,а цената е гарантирано рязко намалена, до половината от публикуваните цени, които могат да се намерят другаде.

Гарантирано е, че пътуващите ще получат стая в един от тези три хотела на представената цена. Печелившият хотел се разкрива веднага след покупката.

„Въпреки че винаги сме знаели, че цената е най-важното при избора на хотел, данните на Priceline също показват, че оценките и ревютата имат огромно влияние върху поведението на резервациите“, каза Брет Келър, изпълнителен директор на Priceline.

„Нашата база данни вече включва повече от 150 милиона проверени отзиви на клиенти и надеждни данни за удобството, които задвижват нашия интелигентен алгоритъм за групиране. Pricebreakers позволява на нашите клиенти всеки път да резервират най-добре оценените хотели на най-добрата цена.“

Алгоритмите на Priceline също имат вградена гъвкавост, за да позволят на пътниците да филтрират хотели в Pricebreaker в реално време според желаните удобства, като безплатна закуска, безплатен wifi, закрит или открит басейн, спа центрове, ресторанти и фитнес центрове. След това Pricebreaker ще групира три хотела, които споделят тези удобства на една силно намалена цена.

Източник: businesswire.com

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.