fbpx

Corendon пращат празни самолети до България, извозват туристите си обратно в Холандия

Вчера един от най-големите туроператори, които карат холандски туристи в България, Corendon, обяви, че полетите до България 17.07 и 21.07 няма да карат туристи от Холандия, а само ще извозват такива. Решенията в Холандия са взимат на седмична база и при промяна на ситуацията ще информират своите хотелски партньори.

Считано от 16.07.2020 г., нидерландските власти въведоха силно препоръчителна 14-дневна карантина в домашни условия за гражданите, пристигащи от Република България в Кралство Нидерландия.

Също така, властите предупредиха холандците да избягват пътувания до България с цел туризъм, с оглед на влошаващата се епидемиологична обстановка в страната по отношение на COVID-19.

Припомняме, че Corendon избра България за първия си чартър, като 189 туристи от Амстердам пристигнаха в Бургас на 26 юни. Компанията тогава заяви, че “оценява високо мерките на българското правителство срещу COVID-19 и възможността за субсидиране на туристическите полети”.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]