fbpx

Corendon пращат празни самолети до България, извозват туристите си обратно в Холандия

Вчера един от най-големите туроператори, които карат холандски туристи в България, Corendon, обяви, че полетите до България 17.07 и 21.07 няма да карат туристи от Холандия, а само ще извозват такива. Решенията в Холандия са взимат на седмична база и при промяна на ситуацията ще информират своите хотелски партньори.

Считано от 16.07.2020 г., нидерландските власти въведоха силно препоръчителна 14-дневна карантина в домашни условия за гражданите, пристигащи от Република България в Кралство Нидерландия.

Също така, властите предупредиха холандците да избягват пътувания до България с цел туризъм, с оглед на влошаващата се епидемиологична обстановка в страната по отношение на COVID-19.

Припомняме, че Corendon избра България за първия си чартър, като 189 туристи от Амстердам пристигнаха в Бургас на 26 юни. Компанията тогава заяви, че “оценява високо мерките на българското правителство срещу COVID-19 и възможността за субсидиране на туристическите полети”.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]