fbpx

Чудесни новини за летен сезон 2021: От днес румънците влизат в България без PCR тест

Със заповед на министъра на здравеопазването от днес, 27 май 2021г., отпадат изискванията, които бяха пречка пред румънските туристи да пътуват в България. Румънските граждани ще могат да влизат в страната ни без да се налага да представят на граничните контролно-пропускателни пунктове документи за извършено ваксиниране, положителен резултат, удостоверяващ преболедуване от Covid-19, отрицателен PCR или отрицателен антигенен тест.

Припомняме, че на 21 май Националният комитет за извънредни ситуации (НКИС) прие решение, с което се актуализира списъкът на Румъния с държави в „зелена“, „жълта“ и „червена“ зони от гледна точка на риска, свързан с пандемията от COVID-19. Съгласно новия списък, България попадна в „зелената зона“, от която влизането в Румъния е свободно – не се налага карантина и не се изисква представяне на негативен резултат от RT-PCR или други документи.

Това е добра новина за българския туризъм в началото на летен сезон 2021. Припомняме, че румънския туроператор Travel Planner обяви, че хотели в България ще наемат румънски служители. „Няколко от най-добрите хотели в България възнамеряват да включват румънска храна и вече са наели персонал от Румъния.“ , сподели Себастиан Константинеску, генерален мениджър на компанията. Вече има няколко топ хотела, които възнамеряват да включват румънска храна и които са наели персонал от Румъния, най-вече за работа на рецепция и в ресторантите.

Междувременно Министеството на туризма вече работи активно, за да представи България като сигурна, гостоприемна дестинация, използвайки всички комуникационни канали; да осигури адекватна, точна и релевантна информация, необходима за бизнеса и институциите; да създаде условия за спокойна и сигурна среда за функциониране на бизнеса и ще постави акцент върху активна съвместна работа с българските задгранични представителства. В рамките на бюджета, с който разполага, Министерството на туризма ще извърши и надгради планираните дигитални маркетингови дейности, насочени към 18 целеви пазари, ще се фокусира върху маркетинг с нулев бюджет и дигитална кампания в социалните медии и google adds на пазари Германия, Великобритания, Полша и Румъния.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.