fbpx

Бум на вътрешният туризъм в Русия – добра реклама или следствие от Covid-19?

Веднага след затварянето на границите вследствие на Covid-19, Русия започна изключително активна рекламна кампания с цел популяризиране на вътрешния си туризъм. Днес дали, защото границите продължават да бъдат затворени за по-голямата част от любимите дестинации за руснаците или благодарение на успешен маркетинг, морските курорти в Русия са препълнение, а търсенето продължава да расте.

Черноморският бряг е претоварен, което в контекста на коронавируса създава неоправдани рискове – такава оценка даде бившият главен лекар на Русия Генадий Онищенко в интервю. Въпреки това, като той препоръчва да не се отварят границите, а да се „популяризират” почивките на езера и реки близо до дома.

„Кримският бряг е очевидно претоварен. Просто не може да се справи с потока от туристи, които са там в момента. Имам чувството, че хората се редят на опашка, за да влязат в морето. Това, разбира се, може да предизвика известен скок на честотата на коронавирус. Необходими са спешни мерки! “, Заяви Генадий Онищенко.

В същото време той каза, че “по принцип е необходимо да се реши проблемът с ваканциите за хората”, но “натискът върху Крим, по Черноморието на Краснодарския край, разбира се, трябва да бъде намален”.

Като препоръки той предложи по-активно подобряване на базата и инфраструктурата на други зони за почивки, които да бъдат рекламирани по-активно. „Имаме толкова много красиви места с езера и реки. Ако хората имат възможност напълно да се отпуснат в климатичната си зона, тогава това ще има само полза за здравето им”

Въпросът не е само в капацитета на плажоветем, а на практика няма останали места в най-добрите хотели в Крим, а малко свободни стаи, които се появяват поради естествени причини (анулирани резервации или отказ от страна на гостите), хотелите продават 3-4 пъти, а понякога и 10 пъти по-скъпо от преди година.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]