fbpx

Бум на вътрешният туризъм в Русия – добра реклама или следствие от Covid-19?

Веднага след затварянето на границите вследствие на Covid-19, Русия започна изключително активна рекламна кампания с цел популяризиране на вътрешния си туризъм. Днес дали, защото границите продължават да бъдат затворени за по-голямата част от любимите дестинации за руснаците или благодарение на успешен маркетинг, морските курорти в Русия са препълнение, а търсенето продължава да расте.

Черноморският бряг е претоварен, което в контекста на коронавируса създава неоправдани рискове – такава оценка даде бившият главен лекар на Русия Генадий Онищенко в интервю. Въпреки това, като той препоръчва да не се отварят границите, а да се „популяризират” почивките на езера и реки близо до дома.

„Кримският бряг е очевидно претоварен. Просто не може да се справи с потока от туристи, които са там в момента. Имам чувството, че хората се редят на опашка, за да влязат в морето. Това, разбира се, може да предизвика известен скок на честотата на коронавирус. Необходими са спешни мерки! “, Заяви Генадий Онищенко.

В същото време той каза, че “по принцип е необходимо да се реши проблемът с ваканциите за хората”, но “натискът върху Крим, по Черноморието на Краснодарския край, разбира се, трябва да бъде намален”.

Като препоръки той предложи по-активно подобряване на базата и инфраструктурата на други зони за почивки, които да бъдат рекламирани по-активно. „Имаме толкова много красиви места с езера и реки. Ако хората имат възможност напълно да се отпуснат в климатичната си зона, тогава това ще има само полза за здравето им”

Въпросът не е само в капацитета на плажоветем, а на практика няма останали места в най-добрите хотели в Крим, а малко свободни стаи, които се появяват поради естествени причини (анулирани резервации или отказ от страна на гостите), хотелите продават 3-4 пъти, а понякога и 10 пъти по-скъпо от преди година.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]