fbpx

British Airways, Ryanair и EasyJet се обявиха срещу правилата за карантина в Англия, следват правни действия


Три авиокомпании са писали до британското правителство в знак на протест срещу неговите „напълно неоправдани и непропорционални“ правила за карантина за повечето международни пристигания от понеделник.

Тъй като самолети от цял свят са заземени от края на март, авиокомпаниите се надяваха да започнат да летят от юли, но ръководителите им твърдят, че карантинните мерки ще възпрепятстват това възстановяване. От 8 юни почти всички пристигащи във Великобритания ще трябва да се самоизолират за 14 дни и да попълнят контактна форма с подробности за своето настаняване.

Описвайки го като „протоколно писмо преди действие“, което означава, че може да бъде последвано от правни действия, писмото от British Airways, Ryanair и easyJet заявява, че правителството не е успяло да оправдае общия характер на регламентите.

Ефектът е да се установи напълно неоправдано и непропорционално ограничение на лицата, пътуващи до Англия и неизбежно ще доведе до много малък процент хора, които влизат в страната или пътуват до други дестинации“, се казва в писмото.

Правителството заяви, че новият режим ще бъде въведен в цяла Великобритания, въпреки че мерките за прилагане ще се определят индивидуално от всяка от делегираните държави. В Англия нарушението на правилата ще бъде наказуемо с глоба в размер на 1000 лири (1,266 долара).

Авиокомпаниите казват, че карантинните мерки са по-строги от мерките, наложени на хора, заподозрени, че са заразени или потвърдени, че са заразени от новия коронавирус. В писмото им се казва също, че е „нелогично и ирационално“ да се налага карантина на хора, пристигащи от страни от Европейския съюз, които имат по-нисък процент на заразяване от Великобритания.

Източник: Reuters

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]