fbpx

Британска компания обяви застраховка за туристи, която покрива заразяване с Covid-19

Застраховка, която включва покритие при заразяване с коронавирус по време на почивка, беше обявена вчера от великобританската компания Staysure.

Компанията вярва, че действието на това ново допълнение към застраховките, би могло да помогне за рестарта на туристическата индустрия. Политиката за Covid-19 идва без допълнителни разходи за съществуващи или нови притежатели на застрахователни полици.

Застраховката ще гарантира, че британците, пътуващи в чужбина, ще имат покритие за спешни медицински и репатриращи разходи, ако са заразени с вируса. Но покритието ще важи само за пътувания, предприети в страни, за които правителството е обявило , че са безопасни за посещение.

Понастоящем Външното министерство продължава да се обявява против всички пътувания в чужбина, освен най-належащите. Застрахованите лица, които трябва да променят датата си на пътуване, ще могат да го направят безплатно за всяко време в рамките на следващите 12 месеца.

Основателят на Staysure и изпълнителен директор Раян Хоусъм каза: „Трябва да разгледаме всички наши възможности по време на кризата с коронавирус и да продължим напред. Известни сме с това, че мислим за всеки случай и се уверяваме, че клиентите ни имат спокойствие, когато пътуват. Тази нова политика не се различава. Коронавирусът ще бъде с нас известно време и затова трябваше да реагираме бързо и да дадем на клиентите ни увереност.“

Източник: Travelweekly

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]