fbpx

Борис Джонсън: Всяка разумна страна трябва да има карантина за влизащи пътници

Правителството на Великобритания сигнализира за рестартиране на вътрешния туризъм днес, като позволи на хотели, ресторанти и барове да отворят отново от 4 юли, но премиерът не даде надежда за облекчаване на ограниченията за пътуване извън страната.

Борис Джонсън бе питан многократно от членовете на парламента, когато въздушните мостове или коридорите за пътуване ще позволят възобновяване на пътуванията в чужбина, след като той потвърди облекчаване на правилата за социално дистанциране и повторно отваряне на местата за настаняване.

Джонсън отоговори: „Всяка сериозна държава, която държи вируса под контрол, има въведена карантина за хората, идващи в страната им. Имаме разумна политика. Не искаме да видим страната ни отново заразена от пътници, идващи от чужбина.”

Той добави: “За страната е много важно да има мерки за защита на хората от вектори на болестта, идващи в тази страна.”

Очаква се правителството да обяви откриването на коридори за пътуване до 10 държави от ЕС. Съобщението се очаква до 29 юни, като пътуването без карантина до тези страни трябва да започне от 4 юли. Джонсън не даде никакви подробности, но настоя всяко решение за въздушните мостове да се основава изцяло на научни съвети, а не на икономически съображения.

Той завърши: „Нашите планове за въздушни мостове ще се основават изцяло на общественото здраве. Няма да бъдем водени от някакво прекомерно желание да отваряме икономиката твърде бързо.”

Източник: www.travelweekly.co.uk

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]