fbpx

Booking Holdings със застрашителна финансова перспектива

Може ли Booking Holdings потенциално да свършат парите през втората половина на 2021 г.?

Ако нещата станат още по-лоши, това е възможно. В сравнение с много други туристически компании, Booking Holdings беше в сравнително добра форма, преди пандемията на коронавируса да блокира света. От компанията обаче направиха поредица от разкрития за евентуални неприятни сценарии.

Преди избухването на коронавирусa, Booking Holdings разполагаше с 6.3 милиарда долара в обращение и краткосрочни еквиваленти (ценни книжа, държавни облигации и други), а днес потенциално има достъп до револвираща кредитна линия в размер на 2 милиарда долара.

Но компанията отбеляза в сряда във финансов репорт, че през последните няколко дни резервациите са намалели с 85 процента в сравнение с преди година. Когато изключваме обявеното външно финансиране и потенциалния достъп до кредитната линия за 2 милиарда долара, компанията смята,че ако условията на бизнеса се влошат, имат достатъчно ликвидност само до втората половина на 2021 г.

Но Booking Holdings добавиха: „Не можем обаче да ви уверим, че това ще е така.“

От Booking обясниха, че в края на март Moody’s Corporation( Американска финансова компания) са запазили високия кредитен рейтинг на Booking Holdings, но са понижили перспективата до „отрицателна“. Преди това рейтингът беше „стабилен“.

Booking отбеляза, че многобройните фактори биха могли да направят финансовите заеми много по-трудни в бъдеще. Компанията ще трябва да премине финансов тест, за да получи достъп до своята револвираща кредитна линия за 2 милиарда долара и може да не бъде одобрена, „ако влошаването на нашия бизнес продължи“, заяви дружеството.

Източник: Skift

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]