fbpx

Booking Holdings отчита 99% спад на нетната печалба за 2020 г.

Booking Holdings, компанията собственик на booking.com отчита нетна печалба за 2020 г. от едва 59 милиона долара, което е 99% спад в сравнение с предходната година. Туристическият гигант отчете 35,4 милиарда долара бруто от резервации, намаление с 63% в сравнение с 2019 г. Другите брандова в групата включват Priceline, agoda, Rentalcars.com, Kayak и OpenTable.

Глен Фогел, главен изпълнителен директор на Booking Holdings, каза: „Средата за пътуване продължава да бъде предизвикателна през четвъртото тримесечие на 2020 г. и до януари 2021 г., тъй като броят на случаите Covid-19 остава много висок и ограниченията за пътуване са въведени отново в много части на света.”

„През последните седмици обаче започнахме да наблюдаваме някои подобрения в тенденциите за резервации, които ще продължим да следим. Гледайки напред, аз съм по-уверен отвсякога в нашето дългосрочно бъдеще и в евентуалното силно възстановяване на търсенето на пътувания.“

Брутните резервации на Booking Holdings за четвъртото тримесечие са 7,3 млрд. долара, което е 65% спад спрямо 2019 г., а нощувките в стаи намаляват с 60% на годишна база. Междувременно Booking.com разкри своите “тренд” дестинации на базата на данни за търсене и отбелязва скок на интереса към Великобритания след обявяването на пътна карта от премиера в понеделник. Осем от десетте най-търсени дестинации са във Великобритания, два пъти повече от 2020 г., което предполага силен вътрешен туризъм през 2021 г. за британците.

Хърватия, Франция и Испания са сред най-търсените международни дестинации за великобританците, добавят от Booking.com. Регионалният мениджър Райън Пиърсън коментира: „Очакваме с нетърпение пътуването да се възобнови, когато времето е подходящо и това е чудесна новина не само за туристите, но и за туристическата индустрия и икономиката като цяло.“

На въпрос за отношенията на компанията с хотелите, след като имаше някои сериозни критики към Booking Holdings в началото на пандемията, Фогел каза: “Компанията ни помага на партньори по различни начини, включително предоставяне на стратегии, свързани с промоции, управление на приходите и разработване на съдържание. Вярвам в отношенията, особено когато има по-малко търсене, ние сме по-ценни като партньор за тях“.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]