fbpx

Booking.com затваря пет офиса по света, нова услуга за дългосрочен наем на платформата

Световната компания за онлайн резервации Booking.com, част от Booking Holdings обяви плановете си да затвори пет от своите центрове, разположени по целия свят. Скоро офисите в Белвю (САЩ), Лондон и Кеймбридж (Великобритания), Торонто (Канада) и Сплит (Хърватия) ще спрат да работят.

Компанията вече е обявила това пред повече от 800 служители още миналия четвъртък, съобщиха западните медии. Затварянето на офисите става само месец след като Booking.com обяви, че започва съкращаване на 25% от глобалната си работна сила (около 4000 служителя). Това бе предизвикано от спад в продажбите поради пандемията Covid-19. През последното фискално тримесечие компанията отчете 91% спад в резервациите.

Засега офисите в Европа продължават да работят в Испания и Франция. Пандемията удари сериозно големите онлайн туроператори. По-специално, конкурентите на Booking, като Expedia и Airbnb, също бяха принудени да намалят работната си сила значително тази година. Expedia съкрати около 3000 служители още преди пика на пандемията през февруари, докато Airbnb съкрати персонала с 25 процента през май.

Междувременно тенденциите в търсенето от Booking.com разкриват, че различни видове туристи все по-често се стремят да останат на едно място по-дълго, което им дава възможност да изживеят дестинацията по съвсем нов начин.

В отговор на това нарастващо търсене, платформата за пътуване наскоро представи лесен начин за своите партньори по недвижими имоти да прилагат седмични и месечни планове за тарифи, за да привлекат туристи, търсещи по-дълъг престой на страхотна цена.

За да задоволи това търсене, Booking.com въвежда два нови тарифни плана: седмични и месечни. Седмичният тарифен план изисква минимална продължителност на престоя от седем нощувки, а месечният тарифен план изисква минимална продължителност на престоя от 28 нощувки.

През последните години пътниците предпочитат домове и апартаменти, като пандемията COVID-19 ускорява тази тенденция. През второто тримесечие на тази година около 40% от новите резервации на Booking.com са били за алтернативно настаняване.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]