fbpx

Booking.com съкращава до 25% от служителите си, следва преструктуриране

По-късно от всички свои конкуренти и колеги Booking.com обяви във вторник, че ще преструктурира и елиминира до 25 процента от служителите си в световен мащаб, приблизително 4 300 служители според Skift.

Очаква се Глен Фогел, главен изпълнителен директор на двете дъщерни компании Booking Holdings и Booking.com, да съобщи на служителите на Booking.com, че Covid-19 удари е ударил бизнеса твърде силно.

„В сърцето си дълго време се надявах това да не се случи“, се казва в изявлението на Фогел към служителите. „От самото начало работим усилено за да защитим работните места. Нищо обаче не може да смекчи влиянието, което тази криза имаше и ще продължи да има както върху туристическата индустрия, така и върху нашия бизнес “

Базираната в Амстердам компания и най-голяма марка в портфолиото на Bookings Holdings, имаше около 17 500 служители в повече от 200 офиса по целия свят, според уебсайта му за кариери. Booking.com, който има присъствие в повече от 65 страни, не желае да уточни точно колко служители ще загубят работата си, тъй като тази цифра отчасти подлежи на разговори със своя работен съвет в Холандия и широкообхватни закони в юрисдикциите по света.

Конкурентите на Booking.com вече преминаха през етапа на съкращения на служители преди месеци. През февруари Expedia Group освободи 12 процента от работната си сила, което е близо 2900 работници, Tripadvisor съкрати една четвърт от персонала си, или повече от 900 служители през април, а Airbnb също съкрати 25 процента от служители си, около 1900 работници през май месец.

Booking.com вече беше финансово подкрепен от правителствените фондове за подпомагане в Холандия преди няколко месеца.

Източник: skift.com

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.