fbpx

Booking.com съкращава до 25% от служителите си, следва преструктуриране

По-късно от всички свои конкуренти и колеги Booking.com обяви във вторник, че ще преструктурира и елиминира до 25 процента от служителите си в световен мащаб, приблизително 4 300 служители според Skift.

Очаква се Глен Фогел, главен изпълнителен директор на двете дъщерни компании Booking Holdings и Booking.com, да съобщи на служителите на Booking.com, че Covid-19 удари е ударил бизнеса твърде силно.

„В сърцето си дълго време се надявах това да не се случи“, се казва в изявлението на Фогел към служителите. „От самото начало работим усилено за да защитим работните места. Нищо обаче не може да смекчи влиянието, което тази криза имаше и ще продължи да има както върху туристическата индустрия, така и върху нашия бизнес “

Базираната в Амстердам компания и най-голяма марка в портфолиото на Bookings Holdings, имаше около 17 500 служители в повече от 200 офиса по целия свят, според уебсайта му за кариери. Booking.com, който има присъствие в повече от 65 страни, не желае да уточни точно колко служители ще загубят работата си, тъй като тази цифра отчасти подлежи на разговори със своя работен съвет в Холандия и широкообхватни закони в юрисдикциите по света.

Конкурентите на Booking.com вече преминаха през етапа на съкращения на служители преди месеци. През февруари Expedia Group освободи 12 процента от работната си сила, което е близо 2900 работници, Tripadvisor съкрати една четвърт от персонала си, или повече от 900 служители през април, а Airbnb също съкрати 25 процента от служители си, около 1900 работници през май месец.

Booking.com вече беше финансово подкрепен от правителствените фондове за подпомагане в Холандия преди няколко месеца.

Източник: skift.com

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]