fbpx

Booking.com разкри новите тенденции в туризма след проучване “Бъдеще на пътуванията”

Booking.com разкри резултатите от изследване на 20 000 пътници в 28 държави в кампания „Бъдеще на пътуванията“(Future of Travel), която идентифицира ключовите тенденции на 2020 година.

Туристическият гигант заяви, че иновациите в сектора ще се ускорят по-бързо от всякога, „за да отговорят на забележими промени в очакванията и поведението на пътуванията“. От Booking.com добавиха, че пътниците ще търсят повишено ниво на безопасност на пътуването и по-устойчиви предложения за пътуване, както и ще развият своите предпочитания за това къде и с кого пътуват.

Компанията прогнозира, че пътниците ще намерят нови начини да размият границите между работа и пътуване. Изследването установи, че над половината (53%) от пътуващите в световен мащаб няма да се чувстват удобно да пътуват, докато не бъде въведена ваксина или лечение от COVID-19.

Ариян Дайк, старши вицепрезидент и главен маркетинг директор на Booking.com, каза: „2020 г. беше година като никоя друга и макар да мине известно време, преди пътуването да се върне на нивата преди пандемията, всички признаци сочат основната и трайна роля, която пътуването играе през целия ни живот.”

„Пътуването продължава да носи моменти на радост и вдъхновение за хората по целия свят по време на несигурност, независимо дали чрез мечти или планиране. Подобрявайки нашето разбиране един за друг и общото ни желание да изследваме отвъд хоризонта, вярвам, че пътуванията имат уникален потенциал да се върнат по-силни от всякога през следващите години като основен двигател на растеж, равенство и просперитет за хората навсякъде.“, продължи Дайк.

„Междувременно с нашата мисия да улесним всички да се насладят на различни места по света, ние ще бъдем там за нашите клиенти, предлагащи най-широк избор, страхотна стойност и най-лесно изживяване от всяко място и на всяко устройство, така че пътуващите да могат да се насладят на всичко незабравими преживявания, които този свят може да предложи.”, завърши главния маркетингов директор на Booking.com

Прогнозите на Booking.com за бъдещето на пътуванията

  • Ще видим ръст на пътуващите, които удължават ваканциите си, за да останат допълнително седмица или две, да работят отдалечено и да се възползват максимално от новите гъвкави работни правила
  • Във финансовото наследство на COVID ще нарасне броят на пътниците, търсещи по-ценно, но ценово преживяване – те ще искат пътувания, които да им дадат повече опит и добро преживяване за техните пари.
  • Въздействието на коронавируса върху околната среда ще вдъхнови повече пътници да направят по-устойчив избор на пътуване
  • Ще видим, че вътрешните пътувания продължават да увеличават популярността си, тъй като пътуващите предпочитат да стоят по-близо до дома си

Споделете тази статия

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]