fbpx

Booking.com инвестира в нов портал за резервации на полети

Най-голямата онлайн туристическа агенция в света Booking.com инвестира в нов портал за резервации на полети и придружаваща платформа за плащане, след като подобри финансовите си резултати през последното тримесечие, съобщава fvw.

Главният изпълнителен директор на Booking.com Глен Фогел вече представи стратегията на компанията за повече от продажби на хотели и други места за настаняване преди две години. Целта беше да се предложи на пътуващите „свързано пътуване“, включващо полети, хотели и евентуално други продукти, като екскурзии или резервации в ресторанти.

Фогел каза на представянето на резултатите за тримесечието, че новата платформа за полети, разработена съвместно със шведската компания Etraveli, вече е налична в 24 държави, шест повече, отколкото в края на март. Приходите от продажби изпреварват очакванията, въпреки че съставляват само част от общите продажби на полети на групата, които се генерират най-вече от американския портал Priceline.

Изпълнителният директор на Booking.com призна, че комисионите за полети са финансово много по-малко привлекателни от комисионите за настаняване, които могат да достигнат 15-20% от цената на резервацията. Но той подчерта възможностите за „кръстосана продажба“ (cross-selling), като се има предвид, че повечето планирания на пътувания започват с полети. Booking.com също така разработва собствено финтех звено, за да обработва плащанията на „свързаните пътувания“, включващи два или повече продукта.

Във финансов план Booking.com постигна възстановяване на продажбите през тримесечието април – юни с приходи от 22,2 милиарда щатски долара в сравнение с едва 630 милиона щатски долара през същия период на миналата година, след като търсенето се възстанови на различни пазари по света.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.